bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,083.97 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.54 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 579.64 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 174.42 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516527 1.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476421 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15252 1.81%

Grayscale’den Solana Hamlesi

fir tree grayscale investmentse dava actiadd 1

Kripto varlık yönetim şirketi Grayscale Investments, Grayscale Solana Trust’ın (GSOL) tezgah üstü piyasalarda (OTC) işlem görmeye başladığını duyurdu. Digital Currency Group’un şirketi Grayscale, böylece OTC piyasalarda işlem göre 16’ncı ürünün piyasaya sürdü.

Şirketten bugün yapılan açıklamada Grayscale Solana Trust ile yatırımcıların Solana (SOL) fiyat hareketinin değerlendirebilmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada yatırımcıların varlığı doğrudan satın alma, depolama ve saklamalarına gerek olmadığı kaydedildi.

Solana Trust‘ın 14 Nisan itibarıyla 304 bin 427 adet hissesi bulunuyor. Açıklamada ABD menkul kıymetlerine erişimi olan tüm yatırımcıların GSOL alıp satabileceği kaydedildi.

solana opensea nft.jpg

CoinDesk Solana Fiyat Endeksi (SLX) referans alacak olan Solana Trust‘tan herhangi bir gelir elde edilmeyeceği aktarıldı. Ayrıca masrafların karşılanması için düzenli SOL dağıtımı yapılacağı belirtildi. Yani her bir hisse tarafından temsil edilen SOL miktarı zaman içerisinde kademeli olarak azalacak. Açıklamada, GSOL’ün menkul kıymet ve borsa komisyonuna kayıtlı olmadığına da yer verildi.

Grayscale’in kurumsal ve bireysel yatırımcılara sunduğu Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash, Chainlink (LINK) ve Ethereum (ETH) gibi birçok ürünü bulunuyor. 2013 yılında kurulan Grayscale, geçen aylarda iflas başvurusunda bulunan Genesis’in kardeş şirketi. Genesis, FTX’in iflasının ardından krize girmiş ve ocak ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Çatı şirket Digital Currency Group’un şubat ayında sermayeyi artırmak ve likiditeyi korumak için Grayscale fonlarındaki varlıklarını satmaya başladığı bildirilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala