bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,020.96 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.92 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 579.11 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 169.87 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51492 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473952 1.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15019 2.98%

Gizem Sezeri: Regülasyonları Bekliyoruz

kripto meydani

Bu ay dördüncüsü düzenlenen Kripto Meydanı’nda, yatırım dünyasının genel çerçevesi ve kripto dünyasındaki konumu ele alındı. Sektörden önemli isimler bu alanda yapılan gelişmeleri adımları ve eksiklikleri konuştu. 17 Kasım Perşembe günü Levent Kolektif House‘da alanında uzman isimler bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmacılar arasında yer alan Boğaziçi Ventures Büyüme Fonu Yöneticisi Gizem Sezer de sektörün gelişimi hakkında detaylara yer verdi.

Gizem Sezeri: Regülasyonları Bekliyoruz

Gizem Sezeri, Regülasyonların Gelmesi Durumunda Kripto Yatırımı Yapabileceklerini Söyledi

Kripto Meydanı‘nda yine birbirinden ilgi çekici konular uzmanları tarafından ele alınmaya devam ederken, bu sefer konu yatırım sektörü oldu. Dünya çağında birçok yatırım şirketi Web3 ve kripto özelinde yatırımlarını hızla artırırken, ülkemizde de bu alanda aktif bir katılım görüyoruz. Bu noktada hem sektören hem de kendi şirketi üzerinden yapılan yatırımlara ışık tutan Boğaziçi Ventures Büyüme Fonu Yöneticisi Gizem Sezer, şu ifadelere yer verdi:

“Yatırım yaparken öncelikle pek çok şeyi analiz edip, komiteye sunuyoruz. Amacımız erken aşamada yatırım yapmak oldu. Bunun üzerine kararlar ve deneyimlerle başardık. Önemli olan yatırımda kurucunun deneyimi ve azmi. Özetle başta kurucu ve ekip ekip yönetimi karar alma kabiliyeti çok önemli. 

Riskler ile öncelikle yatırımı araştırmasını yapıyoruz. Riskli gördüğümüz yatırımlara biraz uzak duruyoruz. Her pazarın her alanın ve coğrafyanın gereksinimleri var ve bu riskleri göze alabilir miyiz.

Regüle bir fonuz ve SPK’dan iznimiz var. Piyasayı iyi analiz edip o şekilde odaklanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kripto saklama hizmeti sunuyoruz. Şu zamana kadar kötü bir yorum almadık. 

GSYF’ler fonlarının yüzde 10’uyla yurt dışına yatırım yapabiliyor. Bu nedenle yurt dışına yatırım yapmaktan kaçınıyoruz. Regülasyon gelmediği için de kripto yatırımları yapmıyoruz. Regülasyonlar gelirse yapabiliriz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala