bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,922.93 0.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.56 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 578.13 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 168.39 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514784 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471819 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150039 1.96%

Genesis raporuna göre kripto türevleri büyüme sürecinde

genesis raporuna gore kripto turevleri buyume surecinde

Genesis tarafından yeni yayımlanan bir rapor, kripto para piyasasının gelecekteki büyümesinin büyük kısmının türevlerde olacağını öne sürüyor. Bu büyüme, özellikle opsiyonlar ve vadeli işlemler gibi ürünlerde, kurumsal yatırımcılar tarafından giderek daha fazla benimsenirken, spot piyasa likiditesinde bazı endişeler de gündeme geliyor.

Kurumsal Yatırımcılar ve Türev Piyasasının Büyümesi

Genesis’in yakın zamanda hazırladığı bir araştırma, kripto para birimi hacimlerindeki gelecek büyüme potansiyelinin büyük oranda türev ürünlerde odaklanacağını ortaya koyuyor. 2023 yılının ikinci çeyreği için yapılan analiz, geleneksel finansal türev pazarlarını göz önünde bulundurduğunda, “kripto opsiyonları piyasasının şu anki boyutunun on katına çıkabileceği” yönünde bir beklenti içermektedir. Kurumsal oyuncuların artan bir şekilde kripto opsiyonlarını kullanmaya başlaması da bu gelişmeye işaret etmektedir.

Genesis’in satış ve ticaret direktörü Gordon Grant, CME kripto opsiyonlarının özellikle ETH hacimlerinde büyük bir yükseliş yaşadığını ve Temmuz ayında son çeyreklerin en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı. Deribit’in de benzer bir yükseliş trendinde olduğuna dikkat çekti.

Grant, CME‘nin birçok önemli kurumsal yatırımcı tarafından, ana akım kripto borsalarına göre daha güvenilir bir platform olarak kabul edildiğini belirtti. “CME’nin markasının güvenlik ve güvenilirlikle ilişkilendirildiğini, bu yüzden bazı yatırımcıların bu platformu tercih ettiğini” ekledi.

Ayrıca, CME’nin ETH/BTC oranı vadeli işlemler gibi yeni ürünler ve Deribit’in volatilite vadeli işlemler gibi seçeneklerin de kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına katılımını artırabileceğine işaret etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala