bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,166.00 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.00 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 580.50 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 175.03 4.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524675 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48487 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155317 1.94%

Genesis-DCG’ye Toplu Dava Tahkimi

genesis

Genesis-DCG kredisi kullanıcıları, Earn programının askıya alınmasından dolayı toplu dava tahkimi talebinde bulundu. Üç Gemini Earn kullanıcısı, para çekme işlemlerinin askıya alınması nedeniyle Genesis Global Capital ve Digital Currency Group’a yönelik toplu dava tahkimi talebinde bulundu.

Davacılar, Genesis’in kendilerine ve tüm Gemini Earn kullanıcılarına ait kripto varlıkların, şirket ile kullanıcılar arasındaki ana sözleşmeye uygun bir şekilde iade edilmediğini iddia etti.

Genesis’in ana sözleşmeyi ilk olarak 2022 yazında ihlal ettiği belirtilirken, bu durumun müşterilerden gizlendiği kaydedildi. 

Genesis-DCG Toplu Davasında Sahte İşlem İddiası

Ayrıca iddialar arasında Genesis’in iflasını gizlemek için DCG ile sahte bir işlem yaptığı da bulunuyor. Genesis’in iflas eden Three Arrows Capital’den alacağı olan 2.3 milyar dolarlık borcun tahsil hakkını bir senet karşılığı takas ettiği iddia ediliyor.

Gemini aleyhine daha önce yatırımcılar Brendan Picha ve Max J. Hastings tarafından toplu dava açılmıştı. Söz konusu davada Earn programı aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymet satışı yapıldığı iddia edilmişti.

Toplu dava tahkimi, anlaşmazlıkların çözüm sürecinin üçüncü bir taraf aracılığıyla çözülmesi olarak ifade ediliyor ve toplu davanın alternatifi olarak görülüyor. Tahkim sürecinde hakimin kararı bağlayıcıdır ve temyiz süreci bulunmuyor.

genesis dgcye toplu dava tahkimi

Winklevoss’tan 8 Ocak’a Kadar Süre

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, Genesis’in sahibi olan Digital Currency Group’un CEO’su Barry Silbert’e yazdığı açık mektupta, “Genesis’in para çekme işlemlerini durdurmasının üzerinden 47 gün geçti” ifadesini kullandı. Winklevoss, Digital Currency Group’un iş uygulamalarına ilişkin açık sözlü bir değerlendirme yapmayı sürdürdü.

Winklevoss, Genesis’in Gemini’ye Earn programına verilen fonlar için 900 milyon dolar borcu bulunduğunu belirtti ve Silbert’e 8 Ocak’a kadar süre verdiğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala