bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,424.73 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,011.48 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.35 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 148.62 2.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521942 3.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439828 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150307 4.15%

Gary Gensler, Kripto Varlıklara ve Menkul Kıymetlere Odaklanacak

gary gensler

SEC’in müstakbel başkanı Gary Gensler, CNBC’nin haberine göre göreve başladığında kripto varlıklara ve menkul kıymetlere odaklanmayı hedefliyor.

Gary Gensler’in bir “yapılacaklar” listesi hazırladığı ifade ediliyor. Gelen bilgilere göre bu liste ABD Senatosu tarafından onaylanacak. Senato bugün Gensler lehine ya da aleyhine bir karar çıkartacak.

Bitcoin (BTC) ETF Konusu

Habere göre, Gensler’in SEC başkanı olmasının ardından, Bitcoin (BTC) ETF’ine, kritpo varlıklara ve dijital varlıklar konusunda yoğun bir çalışma yapılacak.

Ayrıca Gensler’in başa gelmesinin ardından, Ripple (XRP) karşı olan davanın da geri çekilebileceği ifade ediliyor. Özellikle XRP sahipleri bu haberi büyük bir merakla bekliyorlar.

Gensler, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) profesörken DLT ve kripto para birimleri üzerine dersler verdi. Bu sebeple Gensler’in, Bitcoin ETF’inin lansmanını onaylayacağına dair umutlar yüksek. Bilindiği üzere SEC, son sekiz yıldır Bitcoin ETF taleplerinin hepsini reddetmişti.

SEC’in kıdemli danışmanlarından olan Michelle Bond, Gensler ile ilgili olara şu ifadeleri kullandı:

“Bence dijital varlıklar, Gensler’in mirası olacak”

Bond ayrıca, yeni SEC başkanı Gensler’in muhtemelen kripto borsası kaydı, perakende yatırımcıların korunması, düzenleme ayrıca dolandırıcılık ve manipülasyonla mücadeleye odaklanacağına inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala