bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,451.00 1.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.41 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 587.70 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 152.77 3.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550912 3.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460248 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157448 2.54%

FTX’ten Sam Bankman-Fried’ın ebeveynlerine dava şoku

kripto borç platformundan astronomik tazminat talebi

Kısa süre önce iflas bayrağını çeken kripto para borsası FTX özelinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle FTX ile ilgili davalarda yaşanan gelişmeler kripto sektörü tarafından oldukça sıkı takip ediliyor. Son olarak FTX iflas dairesi Sam Bankman-Fried’ın ebeveynleri Joseph ve Barbara‘ya ‘usulsüz fonları’ geri almaları için dava açtı.

Sam Bankman-Fried’ın Ebeveynlerinin başı açılan dava ile dertte

İflas eden kripto para borsası FTX bir mahkeme dosyasında, kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried‘in ebeveynleri Joseph Bankman ve Barbara Fried’e “hileyle aktarılan ve kötüye kullanılan fonlardan milyonlarca doları geri almaları” için dava açtı.

ftx 1 3

Söz konusu dava dosyasında, mahkemeden FTX mülkü tazminatına, FTX tarafından geçmişte ebeveynlere verilen herhangi bir mülkün veya ödemenin iade edilmesine ve bilinçli, kasıtlı, ahlaksız ve kötü niyetli davranıştan kaynaklanan cezai zararlara hükmetmesi talep ediliyor.

Aynı zamanda başvuruda, “Bankman ve Fried, sofistike hukuk profesörleri olarak onlarca yıllık deneyimlerini FTX Grubuna yardım etmek için değil, kendilerini ve evcil davalarını zenginleştirmek amacıyla grubu yağmalamak için kullandılar” iddiasında bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala