bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,944.94 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.96 5.09%
bnb
BNB (BNB) $ 582.18 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 168.41 6.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526214 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482934 5.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154766 2.27%

FSOC, Stablecoin ve DeFi Risklerine Karşı Uyarıyor

fsoc stablecoin ve defi risklerine karsi uyariyor

Finansal İstikrar Gözetim Komitesi (FSOC) 2021 raporunu tamamladı. Söz konusu tamamlanan rapor; federal ve eyalet düzenleyicilerinin, finansal sistem ve potansiyel riskler için dijital varlıkları incelemeye devam edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

FSOC, Stablecoin ve DeFi İçin Tavsiyede Bulundu

Finansal İstikrar Gözetim Komitesi (FSOC) raporunda; Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığındaki başlıca mali düzenleyicileri kapsayan üye kuruluşlarının, PWG tavsiyelerini dikkate almasını gerektiğini vurguluyor. Konu hakkında Kongre harekete geçemezse, FSOC, stablecoin risklerini azaltmak için adımlar atmaya hazır olduğunu söyledi.

fsoc stablecoin ve defi risklerine karsi uyariyor
Finansal İstikrar Gözetim Komitesi (FSOC) 2021 Raporu

Raporda, “Konsey ayrıca, kapsamlı mevzuatın yürürlüğe girmemesi durumunda PWG Stablecoins Raporunda belirtilen riskleri ele almak için mevcut adımları değerlendirmeye hazır olacak” dedi.

Konuyu daha net açıklamak gerekirse; düzenleyicilerin dijital varlıklarla ilgili konularda yetkilerinin kullanmaları gerektiğini ve hem eyalet hem de federal düzenleyicilerin dijital varlıkları denetlemek için ellerinde mevcut araçları kullanmasını önerdi.

Stablecoinlerin dışında, raporda, merkezi olmayan finanstan (DeFi) ve ticaret gibi kripto ile ilgili diğer faaliyetlerden kaynaklanan potansiyel risklerini de vurguladı. Rapor, piyasa değerindeki dalgalanma, operasyonel sorunlar ve siber güvenlik riskleri dahil olmak üzere çeşitli riskleri özetledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala