bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.37 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 590.04 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 1.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531073 0.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456362 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16176 1.90%

Friendtech ‘sızdırma’ iddialarını yalanladı

Friendtech 'sızdırma' iddialarını yalanladı

Son dönemlerin popüler projesi Friendtech, veri sızdırıldığı iddialarını reddetti. Merkeziyetsiz sosyal medya platformundan dün 100 binden fazla kullanıcı verisinin sızdırıldığı iddia edilmişti.

DeFi protokolu Conic Finance hacklendi222

Friendtech’ten iddialara yanıt

Merkeziyetsiz sosyal medya platformu Friendtech‘in arkasındaki ekip, 100 binden fazla kullanıcının kişisel bilgilerinin ‘sızdırıldığını’ iddia eden raporu yalanladı. Banteg takma isimli bir geliştirici tarafından yayınlanan verilerde API üzerinden veri sızdırıldığı belirtilmişti. Friendtech ekibi, bilgilerin halka açık API’ın kazınmasından kaynaklandığını açıkladı.

Resmi Friend.tech hesabından yapılan açıklamada, bu durumun herkese açık olan bir Twitter hesap akışına bakarak hack’lediğini söylemeye benzetti.

Banteg ilk olarak GitHub’da Friendtech platformundaki kullanıcıların ayrıntılarını içeren kamuya açık verileri yayınlamıştı. Bu veriler, 100 binden fazla kullanıcı için karşılık gelen Twitter kullanıcı adlarıyla bağlantılı Base’deki cüzdan adreslerini içeriyordu. Banteg, sızdırılan verilere kullanıcıların erişim izni verdiğini ifade etti.

Friendtech, 11 Ağustos’ta beta olarak piyasaya sürülmüştü. Projeye kısa sürede çok yoğun tale oldu ve 900 binden fazla işlem gerçekleştirildi. Bu işlemlerde 57 milyon doların üzerinde hacim yaşanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala