bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,970.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.87 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 595.28 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 147.70 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509454 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444738 0.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154072 7.44%

Fransa Merkez Bankası Başkanından ECB Açıklaması

fransa merkez bankasi baskanindan ecb aciklamasi

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi sonrasında açıklamalarda bulundu. Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin enflasyon hedefinin yükseltmesine karşı uyarılarda bulundu.

Fransız Merkez Bankası Başkanı’ndan Enflasyon Hedefine İlişkin Tepki

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, bazı Fransız ekonomistlerin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) enflasyon hedefini yüzde 2’den daha yüksek bir seviyeye çıkarma fikrine karşı çıktı.

ECB yönetim kurulu üyesi olan Villeroy, faiz oranlarının artışının doruk noktasına yaklaştığını ve bu oranların, etkilerini ekonomiye aktarmak için yeterli süre boyunca yüksek kalacağını belirtti.

Villeroy, Aix-en-Provence şehrinde gerçekleştirilen bir ekonomi konferansında, 2025 yılına kadar enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

IMF’nin önceki baş ekonomisti olan Fransız Olivier Blanchard, uzun bir süre boyunca, çoğunlukla büyük merkez bankaları tarafından kabul gören yüzde 2’den daha yüksek bir enflasyon hedefini savunuyor. Blanchard, bu yüksek hedefin sağlayacağı esnekliğin, olası maliyetlerden daha ağır basacağını iddia ediyor.

Tecrübeli Fransız ekonomist Patrick Artus da, geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen konferansta daha yüksek bir enflasyon hedefi önerdi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise, eğer ekonomistler bu konuyu tartışıyorsa “sınırları aşma konusunda bir tabu olmamalı” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala