bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,990.95 2.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.32 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 580.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 173.25 7.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523665 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482268 5.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156513 4.46%

Fransa, Firmalar İçin Yeni Kripto Kayıt Kurallarını Onayladı

fransa firmalar icin yeni kripto kayit kurallarini onayladi

Fransız Ulusal Meclisi, Fransız yasalarını Avrupa Birliği’nin standartlarıyla uyumlu hale getirmek için yeni adımlar armaya devam ediyor. Fransız Ulusal Meclisi, söz konusu uyumluluğun bir parçası olarak ülkede faaliyet gösteren kripto şirketleri için yeni bir dizi lisanslama kuralını kabul ettiğini açıkladı.

Fransa’dan Yeni Kripto Kayıt Kuralları

Ülkenin Ulusal Meclisi, 71 lehte oya karşı 109 lehte oy ile yeni kripto kayıt kurallarını onayladı. Fransız Senatosu tasarıyı çoktan kabul etti. Bu sebeple yasa tasarısının yasalaşması beklenmesine rağmen, yasayı onaylaması veya yasama meclisine geri göndermesi için 15 günlük bir süre içinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a gönderilecek.

fransa firmalar icin yeni kripto kayit kurallarini onayladi 2

Endüstri baskısının ardından, hükümler FTX’in çöküşünün sonrasında düzenleyici baskısının ortasında, Fransız politika yapıcıların başlangıçta önerdiğinden daha ılımlı bir biçim alacak ve daha geniş beklenen AB kurallarına doğru bir adım atılmış olacak.

Kripto firmalarıyla ilgili kurallar, kripto hizmetleri sunan Fransız şirketlerinin şu anda Finansal Piyasalar Otoritesi’nin (AMF) sunduğundan daha sağlam bir kayıt alması gerektiği anlamına geliyor. Fransa’nın son adımı, Nisan ayında nihai bir Avrupa Parlamentosu oylamasından geçmesi beklenen AB çapında Kripto Varlık Piyasaları yasasını tamamlamayı amaçlıyor ve esasen Fransız tescilli firmalarını beklenen yasaya planlanandan önce uyumlu hale getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala