bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,947.94 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.56 5.17%
bnb
BNB (BNB) $ 581.68 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 173.04 6.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524246 1.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48495 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156459 3.96%

FPSB: Yatırımcıların, Kripto Satın Almadan Önce Finansal Okuryazarlığı Olmalı

fpsb yatirimcilar kripto satin almadan once finansal okuryazarlik yapmali

Kripto para piyasası son zamanlarda yaşadığı düşüş sebebiyle toparlanmaya çalışıyor. Yatırımlarını kripto paralara yapan birçok kişi kazançlarını kaybetmemek istiyor. Fakat özellikle bilinçsiz şekilde yapılan yatırımların sonu hüsranla bitebiliyor. Finansal Planlama Standartları Kurulu (FPSB-Financial Planning Standards Board), kripto yatırımcılarına seslenerek bazı önerilerde bulundu.

FPSB: Kripto Düzenlemesi Getirilmeli

Finbold‘a göre, Finansal Planlama Standartları Kurulu (FPSB), yatırımcıların kripto para birimleri gibi karmaşık ürünlere yatırım yapmadan önce finansal okuryazarlık yapmaları gerektiğini aktardı.

fpsb yatirimcilar kripto satin almadan once finansal okuryazarlik yapmali

FPSB, 1 Haziran’da yaptığı bir basın açıklamasında, kripto para birimleri gibi riskli yatırımlara yatırım yapılacaksa insanların finansal okuryazarlık sergilemesi gerektiğini belirtti. FPSB, Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü‘ne (IOSCO) bu konuda bir öneride bulundu. FPSB, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

IOSCO, kendi kendini yöneten perakende yatırımcıların, riskli varlıklara yatırım yapmadan önce minimum düzeyde finansal okuryazarlığa sahip olmak için bir “finansal bilgi testinin” başarıyla tamamlanmasını gerektirmelidir.

Ayrıca, sosyal medyanın kripto yatırımcılarını etkilemede merkezi bir rol oynamasıyla birlikte FSB, “fin-influencer” olarak adlandırılan etkileyicileri yönetmek için bir düzenlemenin yürürlüğe girmesini istediğini aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala