bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,005.88 6.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.32 4.28%
bnb
BNB (BNB) $ 583.88 4.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.98 4.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528106 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465448 3.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150291 13.61%

Fed Yardımcısı Kriptoda Düzenlemeleri Yetersiz Buluyor

fed yardimcisi kriptoda duzenlemeleri yetersiz buluyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Lael Brainard, işlerin kontrolden çıkmadan önce sektör için agresif düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Fed Yardımcısı Kriptoda Agresif Düzenlemeler Talep Ediyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, merkez bankasının kripto sektörünü yakından takip ettiğini belirtti. Daha öncesinde Fed Başkanı Jarome Powell’da Fed’in kripto para borsalarını ve stablecoinleri yakından takip ettiğini dile getirmişti. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, bugün yaptığı açıklamada, dijital varlıklar sektörünün başarısızlıklarının bir listesini sundu ve “Son dönemde yaşanan oynaklık kripto finansal sistemde ciddi güvenlik açıklarının olduğunu ortaya çıkarttı.” İfadelerini kullandı. Brainard Fed’in potansiyel bir dijital dolar üzerindeki çalışmalarına liderlik ediyor ve merkez bankası denetim için daimî başkan yardımcısını atayana kadar kripto politikaları tartışmaları konuları üzerinde düşünceler sunuyor.

fed yardimcisi kriptoda duzenlemeleri yetersiz buluyor 2

Brainard konuşmasında Fed’in “sistemdeki risklerin netleştiği ve pek çok kripto para yatırımcısının zarar gördüğü son olayları çok yakından takip ettiğini” belirtti. Brainard son dönemde yaşanan olaylar için, “Güçlü düzenleyici çerçeveler, yatırımcıların ve geliştiricilerin esnek bir dijital yerel finansal altyapıyı oluşturmasına yardımcı olacak.” ifadesini kullandı. Fed başkan yardımcısı ayrıca, kriptonun eksikliklerinin temelde geleneksel finansla aynı olduğunu ve sektörün geri kalanı için bir tehdit oluşturmayacak kadar büyümeden önce aynı güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini savundu.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala