bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,236.94 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.04 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 581.40 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 144.57 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528018 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454669 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15777 5.50%

Fed Başkanı, jeopolitik riskleri ön plana çıkardı

powell

Fed Başkanı Jerome Powell, güçlü ekonomi için yeniden faiz artırımına ihtiyaç duyulabileceğini söyledi ve İsrail – Filistin arasında yaşanan çatışmanın getirebileceği risklerden söz etti.

New York Ekonomi Kulübü önünde yaptığı konuşmada Powell, sıkı finansal koşulların gerekli olabileceğini bununla birlikte artan piyasa faiz oranları sebebiyle Fed’in eylemlerine daha az ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

Powell, ekonomik verilerin beklenenin aksine daha güçlü çıkması sebebiyle konuşmasında dar bir çizgide ilerledi. Yine de daha fazla faiz artırışına yönelik bir açık kapı da bıraktı. Ek olarak ortaya çıkabilecek potansiyel riskler ile ilgili olarak dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirecek durumların ortaya çıkabileceğini söyleyen Powell, şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik büyümenin ve iş gücü talebinin dayanaklılığını gözler önüne seren son verilere dikkat ediyoruz. Trendin üzerinde bir büyüme olduğunu gösteren ve iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığını ortaya koyan veriler, enflasyondaki ilerlemeyi daha da riske atabilir ve bu da para politikasının daha da sıkılaştırmasını gerektirebilir”

Jeopolitik risk vurgusu

Fed Başkanı, enflasyonun düşürülmesine yönelik çalışmalar devam ederken, hesaba katılması gereken bazı belirsizlikler ve riskler olduğunu söyledi.

Powell, bu riskler arasında Hamas’ın İsrail’e gerçekleştirdiği saldırının ardından yaşanabilecek jeopolitik risklerin olduğunu vurguladı.

“Fed olarak kurumsal rolümüz, bu gelişmeleri ekonomik sonuçlar açısından izlemektir. Bunlar hala oldukça belirsiz durumdadır.
Kendi adıma konuşacak olursam, İsrail’e yapılan saldırıyı ve daha fazla masum insanın can kaybı ihtimalini dehşet verici buluyorum”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala