bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,374.78 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.43 0.47%
bnb
BNB (BNB) $ 579.01 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 169.18 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52269 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481525 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153936 1.29%

FASB, yeni kripto kurallarını yayımladı

fasb 34

Genel muhasebe uygularını belirleyen bir ABD regülatörü olan Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), kriptoya ilişkin standartları yayımladı.

FASB Başkanı Richard R. Jones, belirlenen yeni standartların, kripto varlıklara ilişkin muhasebenin geliştirilmesine ilişkin gelen isteklere bir cevap olduğunu ifade etti.

Jones, bu standartlarla birlikte kripto varlıklar ile iş yapan kuruluşların mali durumunu yansıtan bilgilerin sağlanacağını ve mevcut uygulamalardaki maliyet ve karmaşıklığın azaltılacağını vurguladı.

Yeni standartlarla birlikte şirketlerin bilançolarında yer alan kripto paralar için adil değer (fair-value) muhasebesi kullanmalarına olanak sağlanacak.

Yeni kurallar, 14 Aralık 2024’ün ardından başlayan mali yıllar için geçerli olacak ancak şirketin henüz yayımlamadığı mali tablolar için bu kuralları daha erken kullanmasına izin verilecek.

Yayımlanan kılavuzda, karmaşıklığın azaltılacağına dikkat çekildi:

“Kripto varlıkların ekonomisini daha iyi bir şekilde yansıtmanın yanı sıra, bu varlıkların adil değer üzerinden ölçülmesi, birçok kuruluş için mevcut cost-less-impairment (maliyetsiz değer düşüklüğü) muhasebesi modelinin uygulanmasıyla ilişkin maliyeti ve karmaşıklığı büyük oranda azaltacaktır.”

En büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı MicroStrategy, daha önce yeni standartları desteklediğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala