bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,606.85 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.69 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 574.25 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 170.44 1.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511175 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465964 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150254 2.58%

Etiyopya Merkez Bankası, Kripto Para İşlemlerini Tanımadığını Söyledi

etiyopya merkez bankasi kripto para islemlerini tanimadigini soyledi

Birçok ülke tarafından benimsenmeye, üzerinde konuşulmaya, tartışılmaya devam eden kripto para piyasasında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Birçok ülke kripto para ekosistemiyle ilgili iyi veya kötü adımlar atmaya başladı. Bu konuda bir gelişme de Etiyopya’dan geldi. Etiyopya Merkez Bankası, dijital para birimleriyle ilgili yapılan işlemlerin yasa dışı olduğunu bildirdi.

Etiyopya Merkez Bankası: Dijital Paralarla Yapılan İşlemler Yasa Dışıdır

Doğu Afrika ülkesi Etiyopya‘da kripto para birimleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Etiyopya Merkez Bankası, bugün yaptığı açıklamada dijital para birimleriyle yapılan işlemlerin “yasa dışı” olduğunu aktardı.

etiyopya merkez bankasi kripto para islemlerini tanimadigini soyledi

Etiyopya’da devlete bağlı Fana Broadcasting Corporate‘in (FBC) bildirdiğine göre, Etiyopya Merkez Bankası (NBE), kripto para birimleri ve Bitcoin gibi dijital para birimlerinin bir işlem ve ödeme yöntemi olarak tanınmadığını söyledi.

Ülkede sadece ulusal para birimi Etiyopya birrinin kullanılacağı bildirildi. Tüm finansal işlemlerin bunun üzerinden yapılacağı vurgulandı.

NBE yaptığı açıklamada, Etiyopyalıların dijital para birimlerinde işlem yapmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca bu tür işlemleri yapanları gördüklerinde yetkililere bildirmelerini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala