bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,727.54 4.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.22 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 579.74 3.19%
solana
Solana (SOL) $ 141.76 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526408 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466222 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139767 4.89%

FTX’in Eski Yöneticisinin Evine FBI Baskını

eski ftx yoneticisinin evine fbi baskini

Bir zamanlar en büyük kripto para borsaları arasında yer alan FTX, geçtiğimiz yılın sonlarında iflas başvurusunda bulunmuştu. FTX’in iflasına dair soruşturmalar devam ederken, eski şirket yöneticisinin evi FBI tarafından arandı.

FTX’in Eski Yöneticisinin Evine FBI Araması

Kripto para borsası FTX’in eski yöneticisi olan Ryan Salame’nin evi, kripto para borsası FTX’in çöküşüne ilişkin federal soruşturmanın bir parçası olarak arandı. Dava hakkında bilgisi olan kişilerin aktardıklarına göre FBI, gün içinde Salame’nin Maryland’deki evinde bir arama emri çıkardı.

eski ftx yoneticisinin evine fbi baskini 2

Arama emri, kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık düzenlemekle suçlayan Manhattan federal savcıları tarafından FTX’in çöküşüne dair yürüttüğü kapsamlı bir soruşturmanın parçası oldu. Sam Bankman-Fried soruşturmada suçsuz olduğunu dile getirmiş olsa da FTX ve bağlı hedge fonu Alameda Research’ün diğer üç üst düzey yöneticisi suçlarını kabul etti ve yetkililerle iş birliği yapma kararı aldı.

Son olarak Salame, bir zamanlar gelişen kripto para borsası FTX’in Bahamalar’daki iştiraki olan FTX Digital Markets’in eş genel müdürü olarak görev yapıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala