bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,277.03 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.12 2.70%
bnb
BNB (BNB) $ 579.49 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.40 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524187 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481005 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155241 1.76%

Eski FTX Yöneticisi SEC Tarafından Suçlandı

eski ftx yoneticisi sec tarafindan suclandi

Başarısız kripto para borsası FTX’in eski yöneticilerine yönelik Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) suçlamaları devam ediyor. İflas eden kripto para borsası FTX’in eski yöneticilerinden birisi olan Nishad Singh’nin kısa bir süre önce yetkililerle iş birliği yapacağı iddia edilmişti. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski FTX yöneticisini yatırımcıları dolandırmakla suçladı.

Nishad Singh İçin SEC Soruşturma Başlattı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iflas eden kripto para borsası FTX’in eski bir mühendislik direktörünün, FTX’in yatırımcılarını aldatma planında “aktif bir katılımcı” olduğunu ve kendi kişisel kullanımı için FTX’ten milyonlarca doları çekecek kadar ileriye gittiğini belirtti.

eski ftx yoneticisi sec tarafindan suclandi 2

SEC açıklamasına göre Nishad Singh, Salı günü iflas eden kripto para borsası FTX’teki yatırımcıları dolandırmak için “çok yıllı bir plandaki rolü” sebebiyle suçlama yöneltti. FTX kripto para borsası Kasım 2022 döneminde iflas koruması için başvuruda bulundu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, cezai ve hukuki suçlamalarla karşı karşıya.

SEC ayrıca, Nishad Singh’in FTX’in yatırımcılarını aldatma planında “aktif bir katılımcı” olduğunu ve Singh’in “multi milyon dolarlık bir ev ve hayır kurumlarına yapılan bağışlar” da dahil olmak üzere kişisel kullanımı için FTX’ten yaklaşık 6 milyon dolarlık bir çekim gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala