bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.41 2.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.80 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 173.06 2.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524279 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482483 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155585 1.97%

Eski FTX yöneticileri, yeni bir borsa başlatmayı planlıyor

ftx

Aralarında Sam Bankman-Freid aleyhinde tanıklık yapan bir ismin de bulunduğu eski FTX yöneticileri, yeni bir kripto para borsası için düğmeye bastı.

Eski FTX genel danışmanı Can Sun liderliğinde Dubai merkezli bir girişim olan Trek Labs, geçtiğimiz ay kripto regülatöründen bir lisans almayı başardı.

Trek Labs’da yer alan ve geçmişte FTX’te görev alan bir başka isim Armani Ferrante’nin, Sun ile iş birliği içerisinde borsanın kurulması için çalıştığı kaydedildi.

Ferrante, aynı zamanda dijital cüzdan tasarlayan Backpack’in de yönetim kadrosunda yer alıyor. Yeni kurulacak olan borsanın, FTX’in başarısızlığından ders çıkararak Backpack Exchange adında başlatılacağı belirtiliyor. Yeni borsa, fonların yalnızca kullanıcılar tarafından erişebileceği bir sistem kurmak için Backpack’in cüzdan teknolojisini kullanmayı amaçlıyor.

Müşterilerin nasıl yaklaşacağı merak ediliyor

Borsanın kurucularının geçmişte FTX’te çalışması, müşterilerin şüpheyle yaklaşmasına neden olabilir.

Sun, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kulllandı:

“FTX sonrası dünyada, diğer aktörler ile gerçek bir alternatif oluşturmak için şeffaflığa ve güvene ihtiyacınız var.”

Sun, duruşmada verdiği ifadede SBF’nin her zaman müşteri fonlarının ayrı olduğunu ve korunduğunu söylediğini iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala