bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,976.95 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.51 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 578.23 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 171.62 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522043 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482949 0.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153121 1.40%

Endonezya Merkez Bankası Başkanı: Ülke Kriptoyu Araştırıyor

endonezya merkez bankasi baskani ulke kriptoyu arastiriyor

Kripto para birimlerinin birçok ülkede benimsenmiş durumda. Son olarak Endonezya merkez bankası başkanı Doni Primanto Joewono, ülkenin kripto para birimlerini finansal sistemine entegre etme olasılığını araştırdığını doğruladı. Bunun yanında Joewono, kripto para birimlerinin Endonezya için oldukça faydalı olabileceğini, ancak ilk kuralların bu alanda uygulanması gerektiğini söyledi.

Endonezya Merkez Bankası Başkanından Kripto Açıklaması

Endonezya merkez bankası başkanı Doni Primanto, Endonezya Merkez Bankası’nın artık farklı ihtiyaçları karşılamak için bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma olasılığını araştıran küresel kurumların bir parçası olduğunu açıkladı.

endonezya merkez bankasi baskani ulke kriptoyu arastiriyorw
Endonezya merkez bankası başkanı Doni Primanto Joewono

Ayrıca Joewon’a göre, kripto para birimlerinin ortaya çıkışı, birçok ülkenin CBDC’lerin uygulanabilirliğini araştırması için önemli bir rol oynadı. Ancak Joewon, kripto para birimlerinin mevcut finansal sistemler için risk oluşturabileceği konusunda da uyardı.

Joewono, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Birçok merkez bankası, Endonezya kripto varlıklar da dahil olmak üzere CBDC’nin olası etkilerini incelemeye devam ediyor, potansiyel olarak ekonomik, parasal ve finansal sistem istikrarını etkileyebilecek yeni risklerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala