bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,903.93 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.60 5.15%
bnb
BNB (BNB) $ 580.92 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 172.79 6.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524023 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483948 4.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155527 3.78%

Elon Musk ve Şirketlerine Dogecoin Nedeniyle Dava Açıldı

elon musk ve sirketlerine dogecoin nedeniyle dava acildi

Kripto para birimlerine özellikle Dogecoin’e desteğiyle bilinen Elon Musk yeni bir davanın konusu oldu. Elon Musk ve sahibi olduğu şirketler olan SpaceX ve Tesla’ya kripto para birimi Dogecoin’i desteklemek için bir şantaj planının parçası oldukları gerekçesiyle 258 milyar dolarlık dava açıldı.

Dogecoin Desteği Nedeniyle Elon Musk ve Şirketlerine 258 Milyar Dolarlık Dava

Davalıların Dogecoin (DOGE) kripto piramit planı sebebiyle dolandırıldığını belirten Keith Johnson isimli bir Amerikan vatandaşı, Musk ve şirketini Dogecoin’in fiyatını şişirmek için yasadışı bir şantaj girişimi oluşturduklarını iddia ederek dava etti. Johnson, bugün Manhattan’daki federal mahkemeye sunduğu şikayette, “Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor.” ifadesini kullandı.

elon musk ve sirketlerine dogecoin nedeniyle dava acildi 2

Johnson, Nisan 2019’dan beri, Dogecoin’de zarara uğramış bir grup insanı temsil etmeye çalışıyor. 86 milyar dolarlık zarar ve 172 milyar dolarlık zararların yanı sıra Musk ve şirketlerinin Dogecoin’i teşvik etmesini engelleyen bir emir talebinde bulunuyor. Johnson bu isteğinde Elon Musk’ın bu söylemlerinin Dogecoin’i ABD ve New York yasalarına göre kumar teşkil ettiğini belirtiyor. Konu hakkında Elon Musk ve şirketleri SpaceX ve Tesla’nın yetkilileri açılan dava hakkında şimdilik bir açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala