bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,994.41 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 566.74 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 157.85 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517732 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456077 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150502 0.33%

El Salvador’un Bitcoin yanlısı başkanı adaylığını masaya koydu

Bitcoin Nayib Bukele

Bitcoin (BTC) maksimalisti olan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2024 başkanlık seçimleri için evraklarını teslim etti. Ancak bazı eleştirmenler, Bukele’nin ülke anayasasına göre tekrar başkan olamayacağını savundu.

El Salvador’da sansasyonel bir başkanlık dönemi geçiren Bukele, Bitcoin’i ülkenin ikinci para birimi yaparak kripto topluluğunun ilgisini üzerine çekmişti. Bukele, 26 Ekim’de partisi tarafından yeniden seçilmek üzere resmen aday gösterildi. Halk, Bukele’yi destekliyor.

Diğer taraftan Bukele, halktan ilgi görmesine rağmen bazı eleştirmenlerin odağında yer alıyor. Salvadorlu avukat Alfonso Fajardo gibi eleştirmenler, ülkenin anayasasının Bukele’nin üst üste ikinci dönemine izin vermeyeceğini belirtti.

Bitcoin maksimalisti Nayib Bukele, El Salvador başkanlığı için aday oldu

El Salvador’da Bitcoin’in resmi para birimi olmasında büyük katkısı olan Nayib Bukele, yeniden ülkenin devlet başkanı olarak hizmet vermek istiyor. Partisi, Bukele’yi aday olarak ringe çıkardı. 2024 yılındaki El Salvador Devlet Başkanlığı seçiminde, Bukele’nin rüzgarı esecek.

Bukele binlerce Salvadorlunun önünde yaptığı konuşmada “Beş yıl daha, beş yıl daha ve bir adım bile geri atmadan.” dedi. Bitcoin maksimalisti başkan, vatandaşa, “Ülkemizi geliştirmeye devam etmek için beş yıla ihtiyacımız var.” diye seslendi.

Bukele

Salvadorlu avukat Alfonso Fajardo gibi eleştirmenler ise Bukele’nin başkan olamayacağı görüşünü savunuyor. Fajardo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün, Anayasa tarafından 7 defaya kadar yeniden başkan seçilmesinin yasaklandığını hatırlamak için iyi bir gün” dedi.

Reuters’in bir Salvador üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya dayandırdığı haberine göre, Yeni Fikirler partisi ülkedeki seçmen nüfusunun yüzde 70’inin desteğini arkasına aldı. Partinin en yakın rakibi ise toplam oyların yalnızca yüzde 4’ünü alabiliyor.

Bitcoin hayranı Bukele, Yeni Fikirler partisinin 2019’daki zaferiyle El Salvador’un başkanı oldu.

Bukele hükümeti, Bitcoin’in resmi para birimi olması dışında yenilikçi çalışmalara da imza attı. El Salvador, teknolojik yenilikler üzerindeki tüm vergilerin kaldırılması gibi ülke ekonomisini güçlendirmeyi amaçlayan politikaları da yürürlüğe soktu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala