bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,347.04 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.91 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 580.35 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 173.97 0.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52109 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480417 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154063 0.31%

El Salvador’un Bitcoin ekibi Arjantin yolcusu

Arjantin'de ön seçimleri Bitcoin destekçisi aday kazandı

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Arjantin’in yeni başkanı Javier Milei’ye destek olması için Bitcoin ekibini Arjantin’e gitmesine izin verdi. Bukele’nin Bitcoin (BTC) danışmanı Max Keiser, bir ekibin BTC girişimleri konusunda yeni başkana danışmak üzere Arjantin’e gideceğini açıkladı. Keiser, Milei’nin Bitcoin hakkında konuşmak üzere El Salvador’a davet edileceğini duyurdu. Keiser, X’ten yaptığı paylaşımında, ekibin diplomatik Bitcoin misyonuyla Arjantin’i ziyaret edeceğini ifade etti.

Arjantin’in aşırı sağcı yeni başkanı Javier Milei, Bitcoin’i destekleyen açıklamalarıyla öne çıktı. Elon Musk, Michael Saylor gibi kripto ile anılan isimler Milei’yi seçim zaferinden dolayı tebrik etti. Kripto sektörü, Arjantin’in El Salvador gibi kripto destekçisi bir başkan tarafından yönetilmesiyle umutlandı.

Milei, merkez bankasını açıkça eleştiren ve popülist vaatlerle seçimi kazandı. Yeni başkan, merkez bankasının kapatılması gerektiğini açıklamıştı. El Salvador ise enflasyonla mücadele çerçevesinde Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul etmişti.

Seçim sürecinde Bitcoin yanlısı açıklamalar yapan Milei’nin tam olarak nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Bitcoin’in Arjantin’de nasıl bir konumda olacağına dair bir netlik bulunmuyor. Arjantin Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon tahmini yüzde 185’e yükselmişti. Ülke dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip konumda yer alıyor.

Milei’nin seçim galibiyeti kripto fiyatlarına pozitif yansımıştı. Bitcoin, dün 37 bin 500 dolar sınırını aşmıştı. Max Keiser, Milei’nin zaferinin 40 bin dolar yolculuğunu başlatacağını öngörmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala