bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,299.89 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.00 4.67%
bnb
BNB (BNB) $ 565.60 3.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.83 15.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520905 5.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459318 6.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133418 9.89%

Denizli’deki İlk NFT Sergisi Açıldı

denizlideki ilk nft sergisi acildi

Son zamanlarda NFT sergilerinin adını sık duyar olduk. Bu kez bir haber de Denizli’den geldi. Denizli’nin ilk NFT sergisi 11 Mart günü kapılarını açtı. Ceren Tekin Karagöz’ün imzasını taşıyan sergi, 22 Mart gününe kadar ziyaret edilebilecek.

denizlideki ilk nft sergisi acildi 2
Ceren Tekin Karagöz

Denizli’nin İlk NFT Sergisi için Son Gün 22 Mart

40 adet NFT eserinin bulunduğu sergide söz konusu eserlerin 20 tanesi hareketli grafiklerden oluşuyor. 20 tanesi ise .PNG görseller şeklinde. PNG eserler, Tolkien’in yaratmış olduğu orta dünyadan karakterlere ve her biri bir kripto parayı temsil eden dünya dışı yaşam biçimlerini konu almasıyla dikkat çekiyor. Bu arada her bir NFT’nin QR kodu da mevcut. Böylelikle ziyaretçiler sergiyi gezerken, QR kod ile de eserlere ulaşabiliyor.

denizlideki ilk nft sergisi acildi 3

Sergi şu sözlerle anlatılıyor:

“Bu sergide yer alan çalışmalar geçmiş-bugün ve gelecekte değişen ve değişecek olan sanat ve finans ilişkisini sorgulamak ve NFT(Non—Fungable Token-Değiştirilemez jeton), kripto para gibi yeni kavramlar üzerine düşünmek için ortaya konmuştur. Kısaca değişen finansal olguları, sanatın dijitalleşmesi ile değişen görme biçimlerini ve sanat ile finansın arasındaki ilişkiyi irdeleyen eserlerden oluşmaktadır. Maleviç ‘Resimde Ek Unsur Kuramına Giriş” başlıklı, sanat eğitiminin sorunlarını konu ettiği metinde, mikrop nasıl bedeni değiştiriyorsa, yeni teknik ve toplumsal gelişmeler sayesinde dünyaya katılan yeni görsel unsurlar da sanatçının duyarlılığını ve sinir sistemini öyle değiştirir’ demektedir. ir başka deyişle sanatçıların yeni estetik mikroplarını alabilmek, bunlara rağmen ayakta kalabilmek ve yeni bir iç denge, yeni bir sağlık/sanat tanımı bulabilmek için bağışıklık sistemini değiştirmeleri gerekmektedir. Hayatlarımıza yeni dahil olan Blockchain ve NFT gibi kavramlar Maleviç’in sözünü ettiği yeni mikroplar olabilir mi?”

Başta da söylediğimizi gibi serginin açılışı 11 Mart 2022 Cuma günü Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi ve 22 Mart tarihine kadar görülebilecek. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala