bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,145.99 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.57 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 579.60 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 172.86 1.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519801 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476079 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152682 1.92%

Cream Finance’den Çalınan Fonlar Taşınıyor

Cream Financeden Calinan Fonlar Tasiniyor

Kripto dünyasının en büyük sorunlarından biri de şüphesiz hack saldırıları. Her ne kadar flash loan saldırılarının bir hack olup olmadığı tartışılsa da kullanıcıların varlıklarını kaybetmeleri söz konusu. Bu noktada sık sık saldırıya uğramasıyla gündeme gelen Cream Finance‘in başı da dertte. Öyle ki Blockchain odaklı siber güvenlik şirketi PeckShield tarafından sağlanan verilere göre, saldırganlar 1.75 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) 80 RenBTC’yi transfer etti.

Cream Finance'den Çalınan Fonlar Taşınıyor

Cream Finance’den Çalınan 1.75 Milyon Dolar Taşınıyor

Bir takım açıklara sahip olan akıllı sözleşmeler, flash kredilerilerin kullanılması yoluyla borç alabilen bilgisayar korsanları için kazançlı bir arbitraj fırsatı yaratmaktadır. Tüm flash loan saldırıları, tek bir blok işleminde gerçekleşir ve bu da onu tehlikeli bir kavram haline getirir. Bu tür kredilerin yüksek karmaşıklığı, onları kötü aktörler için çekici bir araç olarak öne çıkarıyor.

Son olarak Cream Finance’de yaşanan bu saldırı, protokol üzerindeki 136 milyon doların çalınmasına neden olmuştu. İşin ilginç tarafı geçtiğimiz Şubat ayında da Cream Finance üzerinde benzer bir saldırıda 37.5 milyon dolar çalınmıştı.

Protokolün bu kadar sık saldırıya uğraması doğal olarak büyük bir güven kaybına yol açtı. Ancak protokolün kullanıcı sayısında kayda değer bir düşüşün yaşanmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala