bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,211.01 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.65 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 579.36 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520311 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477273 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152964 1.55%

Core Scientific, İflas Planını Sundu

Core Scientific Iflas Planini Sundu

İflas eden Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, Bölüm 11 başvurusu kapsamında planını sundu. Şirket, iflas planını Teksas’taki iflas mahkemesine bildirdi. Şirketin yükselen BTC fyatları ve artan hash oranı nedeniyle yeniden yapılanmaya odaklandığı kaydedildi.

Core Scientific Iflas Planini Sundu2

Core Scientific’ten Yeni Plan

Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, iflas planını açıkladı. İflas planının kilit ortaklarla müzakerelere çerçevesinde hazırlandığı ortaya çıktı. Şirket, Bölüm 11 iflas başvurundan bu yana likiditesinde artış yaşandığını belirtirken, iş planını yenilemeye odaklandığını ifade etti. Şirket, iyileşen mali performansını yüksek BTC fiyatlarına, artan ağ hash oranına ve azalan enerji maliyetlerine bağladı.

Core Scientific, mahkemeden şirketin en büyük alacaklılarından biri olan yatırım bankası B. Riley’den 70 milyon dolara kadar kredi almak için izin almıştı. Söz konusu kredi, şirketin yine B. Riley’den aldığı mevcut borçlu durumdaki finansman kredisini ödemek için kullanılacak.

Şirket, düşen gelirler ve fiyatlar nedeniyle 21 Aralık 2022’de iflas başvurusunda bulundu. Bölüm 11 başvurusu, şirketin borçlarını ödemek için ticari faaliyetlerin küçültmek ve varlıklarını tasfiye etmek için faaliyetlerine devam etmesine izin veriyor. Şirketler, başvurunun ardından yeniden düzenlenme ve geri ödeme planı yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala