bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,231.94 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.48 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 591.26 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 152.71 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541216 1.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449996 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153973 0.92%

Coinberry’den Yazılım Hatası ile Kaybettiği BTC’ler için Dava

coinberryden yazilim hatasi ile kaybettigi btcler icin dava 1

Kripto dünyasına hakim olan herkesin bildiği gibi Blockchain, asla hata kabul etmez. Bir ağ üzerinde yapılan bir işlemi geri almanın neredeyse hiçbir yolu bulunmuyor. Bu noktada hem projeler hem de kullanıcılar operasyonlarını yürütürken oldukça dikkatli olmak zorundalar. Bu noktada 2020’de bir yazılım hatası ile yüklü miktarda Bitcoin kaybeden Coinberry ise konu hakkında ilginç bir dava açtı.

Coinberry Yazılım Hatası ile Kaybettiği Bitcoin’ler (BTC) için Dava Açtı

Kanada merkezli kripto para piyasası Coinberry, Perşembe günü Financial Post’ta yayınlanan bir rapora göre, bir yazılım arızası nedeniyle 3 milyon dolarlık Bitcoin kaybettiğini ve parayı müşterilerden geri almaya çalıştığını iddia ediyor.

coinberryden yazilim hatasi ile kaybettigi btcler icin dava 2

Financial Post tarafından paylaşılan haberde, şirketin bazı fonları bu platforma transfer etmesi nedeniyle kripto borsası Binance ile birlikte 50 müşteriyi hedef alan bir dava açtığını belirtildi. Ancak belgelerde varlıkların ABD mi yoksa Kanada doları cinsinden mi olup olmadığı rapordan net değil. 

Diğer yandan henüz mahkemeye taşınmayan davaya göre Coinberry, 2020’de bir yazılım güncellemesi yaptı ve yanlışlıkla insanların henüz hesaplarına aktarılmamış olan Kanada doları ile Bitcoin satın almasına izin verdi. Ancak kullanıcılar bu Bitcoin’leri çekerek para ödemeden

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala