bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,903.93 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.60 5.15%
bnb
BNB (BNB) $ 580.92 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 172.79 6.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524023 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483948 4.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155527 3.78%

Coinbase Denetiminde NFT’lere “Nüanslı Yaklaşım”

coinbaseten denetiminde ifade ozgurlugu vurgusu 2

Kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kayıtlı hesapların denetlenmesi konusundaki politikalarını açıkladı.

Şirketin siteden hesap ve içerik kaldırma politikaları hakkında da bilgi veren Armstrong, web’deki sakıncalı veya yanıltıcı bilgileri kaldırmaya yönelik artan baskıya dikkat çekti.

Coinbase’ten NFT’ler için “Nüanslı” Açıklama

Coinbase’in denetleme yaklaşımını özetlerken, öncelikle altyapı ürünleri ile halka açık ürünler arasında ayrım yapan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, NFT pazarına açıkça atıfta bulunarak, nüanslı bir yaklaşım gerektirebileceğini de söyledi.

CEO Armstrong, “İfade özgürlüğüne destekçi olma yaklaşımındayız, ifade özgürlüğü şehitleri olmaktan kaçınıyoruz” dedi.

Coinbase CEO’su Denetim Hakkında Konuştu

Konu hakkındaki en son örnek, pandemi hakkında yanlış bilgi yaymakla suçlanan podcast yayıncısı Joe Rogan’a ev sahipliği yaptığı için ağır eleştirilere maruz kalan Spotify oldu. Armstrong, “Coinbase’in Meta ve Spotify gibi şirketlerin aldığı türden moderasyon kararlarıyla karşı karşıya kalma olasılığının düşük olmasına rağmen, ürünlerimizin kabul edilebilir kullanımı konusunda net politikalar belirlememiz gerek” dedi. 

Armstrong, bunlar için, Coinbase’in “hukukun üstünlüğünü” izleyeceğini vurgularken konu hakkında karar vericinin hükümetler olduğunun altını çizdi.

Armstrong daha önce 2020’de Coinbase’in apolitik bir şirket olduğunu ilan etse de büyük teknoloji şirketlerini protesto hareketlerine destek sinyali vermişti.

Coinbase Denetiminde Ayrıntılar

Coinbase içerikleri üç adım ile denetleniyor: 

  • Coinbase’in faaliyet gösterdiği bir yargı alanında yasa dışıysa; 
  • ABD Anayasasının ilk değişikliği kapsamında bir ifade özgürlüğü istisnasıdır
  • Kritik bir ortak (ödeme işlemcisi veya banka gibi) Coinbase’in bunu kaldırmasını gerektirir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala