bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,260.02 0.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.76 0.90%
bnb
BNB (BNB) $ 580.83 0.30%
solana
Solana (SOL) $ 170.95 1.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517155 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475868 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151755 2.22%

CME Group, Doğrudan Türev Ticareti Teklifi Hazırlığında

cme group dogrudan turev ticareti teklifi hazirliginda

Dünyanın en büyük türev piyasası olan CME Group müşterileri için yeni yatırım seçenekleri sunmaya devam ediyor. Şirket, FTX.US’nin yolundan giderek müşterilerine yeni bir ürün sunma planı yapıyor.

CME Group, Tüketicilere Türev Alım Satımı Sunacak

CME Group, Sam Bankman-Fried’in sahibi olduğu kripto para borsası FTX’in ABD kolu olan FTX.US’nin izinden gidiyor ve doğrudan tüketicilere türev alım satımı sunma planı önermeye hazırlanıyor. The Wall Street Journal’in haberine göre, türevlerin ve diğer sözleşmelerin ticareti için en büyük borsalardan birisi olan CME Group, sözde vadeli işlem komisyonu tüccarı (FCM) olarak kaydolmak için gereken belgeleri hazırlıyor.

cme group dogrudan turev ticareti teklifi hazirliginda 2

Borsanın planları düzenleyiciler tarafından onaylanırsa, tüccarlar türevleri aracılar yerine doğrudan CME aracılığıyla ticaretlerini yapabilecek. Tipik olarak bireysel tüccarlar, TDAmeritrade gibi üçüncü bir taraf aracı kurumlar aracılığıyla türevlerinin alım satımını yapabiliyor.

CME’nin yeni planı, FTX.US’nin yatırımcıların marj göndermesine ve kripto türevlerini doğrudan platformunda ticaret yapmasına izin verme önerisine benziyor. Konu hakkında açıklama yapan CoinFund başkanı Christopher Perkins şu ifadeleri kullandı:

CME Group’un bu yeni planı dikkate değer ve sürpriz değil. CME Group, hatırladığım kadarıyla müşterilerle uzun bir süredir doğrudan ilişkiler kurmak istiyordu. Bu yeni plan da bunun bir göstergesi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala