bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,941.94 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.04 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 571.30 0.99%
solana
Solana (SOL) $ 176.54 4.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51243 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466234 1.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151227 0.53%

Circle, Japonya’da Stablecoin Çıkartmak İstiyor

circle japonyada stablecoin cikartmak istiyor

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, yeni pazarlara genişlemeye devam ediyor. Bu noktada Circle, Japonya’yı gözüne kestirmiş durumda.

Circle CEO’sundan Japonya Açıklaması

Piyasa değerine göre ikinci en büyük stablecoin olan USDC‘nin arkasındaki şirket Circle, Japonya’da bir stablecoin çıkarmayı düşünüyor. Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, yaptığı son açıklamada, stablecoin’lerin sınır ötesi ödemelerde yaygın olarak kullanılması halinde Japonya’nın önemli bir pazar olacağını söyledi.

Yapılan bu açıklamada, ülkenin stablecoin ihracını denetleyen kuralların 1 Haziran 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi sonrasında geldi. Circle CEO’su, potansiyel stablecoin ihracı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi, ancak şirketin dünyanın en büyük üçüncü ekonomisindeki ortaklıklarla ilgilendiğini dile getirdi.

Bu arada Haziran 2022’de Japonya parlamentosu, stablecoin’ler için bir yasa tasarısını kabul ederek, kripto para birimlerinin, yen ya da başka bir itibari para birimine sabitlenmesini ve sahiplerinin bunları nominal değer üzerinden kullanma hakkına sahip olması gerektiğini belirtti. Mevzuat, stablecoin’lerin yalnızca lisanslı bankalar, kayıtlı para transfer acenteleri ve güven şirketleri tarafından çıkarılabileceğini açıklığa kavuşturuyor.

Son olarak bu hamle Circle’ın Asya’daki varlığını genişletme planlarının son adımı olarak gerçekleşti. Şirket geçtiğimiz ay Singapur Para Otoritesi’nden, Büyük Ödeme Kurumu lisansı alarak bağlı kuruluşu Circle Internet Singapor’un şehir devletinde dijital ödeme token hizmetleri ve sınır ötesi ve yurt içi para transferi hizmetleri sunmasına izin verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala