bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,184.00 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.89 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 581.59 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 174.05 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522231 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482616 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155417 0.57%

Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky tutuklandı

Celsiusun eski CEOsu Alex Mashinsky tutuklandi

İflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius‘un eski CEO’su Alex Mashinsky’nin tutuklandığı bildirildi. Aynı dakikalarda SEC, CFTC ve DOJ’un da şirket ile Mashinsky’e dava açtığı ifade edildi. Şirketin eski yöneticisi, dolandırıcılık ve manipülasyon ile suçlanıyor.

Celsiustan Altcoinleri Donusturme Plani222

SEC ve CFTC’den yeni Celsius davası: Alex Mashinsky tutuklandı

İflas eden kripto kredi şirketi Celsius ile ilgili peş peşe gelişmeler yaşandı. Bloomberg’de yer alan habere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı davanın ardından Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky tutuklandı. Mashinsky’nin şirketin iflasına ilişkin bir soruşturmadan dolayı tutuklandığı belirtildi.

SEC’in yanı sıra ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) da Celsius ve Alex Mashinsky’ye dava açtı. ABD makamları, Mashinsky’i dolandırıcılık ve kripto para birimini manipüle etmekle suçladı.

İddianamede savcılar, Mashinsky‘nin 2018’den Haziran 2022’ye kadar Celsius Network ve ilgili kuruluşlarının müşterilerini dolandırmak için plan yaptığını iddia etti. Mashinsky, şirketin iflas başvurusunda bulunmasından ve 12 ay önce 1,19 milyar dolar açık ilan etmesinden bu yana çok sayıda devlet kurumunun incelemesine takılmıştı. Mashinsky hakkındaki ilk dava ocak ayında New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılmıştı. Mashinsky’nin CFT müfettişleri tarafından suçlu bulunduğu aktarıldı.

Celsius, geçen yıl iflas eden yüksek profilli kripto şirketleri arasında yer alıyordu. Terra krizi şirketin iflasına giden yolun başlangıcı olmuştu. Temmuz ayında iflas başvuru yapan şirketin varlıkları, kısa süre önce kripto konsorsiyumu Fahrenheit tarafından satın alınmıştı. SEC’in Celsius davası, kripto borsaları Binance ve Coinbase’e açtığı davalardan sonra geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala