bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,272.02 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.12 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 580.33 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 173.43 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521081 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479955 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154016 0.95%

Celsius’un Başı Borçluları ile Dertte: Bir Dava Daha Açıldı

Celsiusun Basi Borclulari ile Dertte

Kripto para piyasası ne yazık ki 2022’de pek iyi performans gösteremedi. Yaşanan düşüşler ve talihsiz olaylar Terra’nın da çöküşü ile birleştiğinde yatırımcılar için oldukça tehlikeli bir alan olarak görülmeye başladı. Bunun yanında bu çöküş sonrası planları altüst olan şirketler de iflas bayrağı çekti. Bunların arasında en öne çıkan Three Arrows Capital ve Celsius oldu. Öyle ki Celsius’un 60 yatırımcısı daha varlıklarını almak için iflas mahkemesine dilekçe verdi.

Celsius'un Başı Borçluları ile Dertte

Celsius’un Yatırımcıları Varlıkları Geri İstiyor: Mahkemeye Dilekçe Verildi

Yatırımcılarının varlıkları bilgilendirme olmaksızın farklı işlemlerde kullanan Celsius, yaşanan çöküş sonrası iflasını açıklamış ve yatırımcıları tarafından dava yağmuruna tutulmuştu. Yatırımcılarının varlıkları geri ödeyemeyen şirket, ilk olarak eksik ödeme politikasına başvurdu. Gelen tepkiler sonrası bu çözümünden de vazgeçen Celsius, son olarak madenciliğini yaptığı Bitcoin’lere sarıldı.

Her ne kadar çözümler üretmeye çalışsa da davalar hızla artıyor. Mahkeme belgelerine göre davacılar, Celsius’un saklama hizmeti ile en az 22,5 milyon dolarlık kripto para birimine sahip 64 kişiden oluşuyor. Bu noktada bu grubunda diğer organize Celsius müşterileri grubu olan Resmi Olmayan Alacaklılar Komitesi’nden (UCC) ayrı olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala