bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,891.12 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.77 3.14%
bnb
BNB (BNB) $ 590.26 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 156.06 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541402 0.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451129 3.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157067 4.86%

Celsius’tan Bitcoin Madenciliği Hamlesi

celsiustan bitcoin madenciligi hamlesi

Kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunan kripto borç verme platformu Celsius Network’ün, yeniden yapılandırma kapsamında yeni planları ortaya çıkmıştı. Celsius Network, Manhattan’da bir ABD iflas mahkemesi duruşmasında şirketin yapılandırma çabalarının bir anahtarı olarak Bitcoin Madenciliğini gösterdi.

Celsius Network’ten Bitcoin Madenciliğine Yönelebilir

New Jersey merkezli Celsius, ABD İflas Yargıcı Martin Glenn’den yeni bir Bitcoin madenciliği tesisinde 3.7 milyon dolar inşaat maliyeti ve ithal Bitcoin madencilik teçhizatlarında gümrük ve vergiler için 1.5 milyon dolar harcamak için onay aldı. Celsius avukatı Patrick Nash, Glenn’e Bitcoin madenciliğinin, kripto para kredisi gibi diğer ticari faaliyetlerini durduran şirkete, iflas başvurusuna giden haftalarda varlıkları donan müşterilere geri ödeme yapmak için bir yol sağlayabileceğini belirtti. Nash açıklamasında, “Kripto pazarının toparlandığı bir dünyada, madencilik işi oldukça değerli olma potansiyeline sahip” ifadesini kullandı.

celsiustan bitcoin madenciligi hamlesi 2

Celsius, 13 Temmuz’da Bölüm 11 koruması için başvurdu ve bilançosunda 1.19 milyar dolarlık bir açık listelemişti. Kripto borç verenlerin iş modeli, Mayıs 2022’de büyük token terraUSD ve luna’nın çöküşüyle tetiklenen keskin bir kripto piyasası satışını takiben inceleme altına alındı. Nash, Celsius’un varlıklarının aşırı oynaklığın ortasında küçüldüğünü ve müşteri hesaplarının dondurulmasının, kayıpları önlemek ve işini istikrara kavuşturmak için bir girişim olduğunu belirtti. Celsius madencilik çabasının, Bölüm 11’in dosyalanmasından önceki haftalarda bazı şirket çalışanlarına tehdit ve nefret e-postası gönderen müşterilerle olan ilişkisini onarmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Son olarak ABD Adalet Bakanlığı’nın iflas gözlemcisi, müşterilerin kendi iyileşmesinin şüpheli olduğu bir zamanda Celsius’un Bitcoin madenciliği satıcılarına yaptığı harcamalara da itiraz edebileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala