bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,052.97 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.12 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 173.32 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524287 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155202 1.33%

Bitcoin’in yükselişi, yatırımcıların kriptoya ilgisini artırdı

btc ,

Yatırım danışmanları, portföyün genişletilmesi için Bitcoin’in önemini vurguladı.

Lider kripto para Bitcoin’in 35.000 dolar seviyesine ulaşması, yatırımcıların sektöre olan ilgisinin yeniden canlanmasını sağladı.

BTC, geçtiğimiz yıl yaşanan büyük çöküşün ardından iki kattan fazla bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş, özellikle geleneksel finans ürünlerinin değer kaybettiği bir ortamda kripto para ekosistemi için daha büyük bir anlam taşıdı.

Bitcoin, portföyün genişletilmesi için ideal görülüyor

Yatırım danışmanları, Fed’in faiz oranlarını yüksek seviyede tutmaya devam etmesi ve jeopolitik gerilimlerin tırmanması sebebiyle yatırım portföyüne Bitcoin eklemenin mantıklı bir hareket olacağını söylüyor.

Geçtiğimiz yıl FTX borsasının çöküşünün ardından büyük bir krize geren kripto piyasaları, Bitcoin’in atağa kalkmasıyla yeniden eski günlere dönme sinyalleri verdi.

CM Wealth Advisors’da bir varlık danışmanı olan Vaughn Kellerman, Bitcoin ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin, emeklilik yıllarında olan birinden tutun yatırım yapmaya yeni başlayan genç birine kadar her dengeli portföyde bir yere sahip olmalıdır”

Kellerman, genellikle toplam varlıkların yüzde 1 ila yüzde 3’ü arasında bir miktarın BTC’y tahsis edilmesi gerektiğini söylese de bu durumun portföyün büyüklüğüne göre yüzde 5’e kadar çıkabileceği belirtti.

Mercer Street’te finansal planlamacı olan Ryan Firth, Bitcoin’in son aylarda hisse senetleri ve tahviller ile korelasyonunun azalmasını ön plana çıkararak varlığın cazip bir hale geldiğini söyledi. Firth ayrıca, Bitcoin’in sabit bir arzının olması sebebiyle enflasyondan korunma aracı olarak yeniden gündeme gelmesinin dikkate değer olduğunu kaydetti.

Bitcoin ETF’leri de yatırım danışmanlarının gündeminde yer aldı. Kelly Financial Planning kurucusu Mike Kelly, spot Bitcoin ETF’lerinin ortalama bir vatandaşın BTC’ye yatırım yapmasının en sağlıklı yolu olacağını dile getirdi. Kelly ek olarak, lider kriptoya yapılan yatırımların yüzde beşin altında yer alması gerektiğini kaydetti.

“Bu öneri hisse senetleri için de aynıdır. Çeşitlendirmeyi sürdürmek ve bir pozisyonun portföyünüzü daraltmasına izin vermemek için gereklidir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala