bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,217.74 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,028.74 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 576.81 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 168.42 3.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519979 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480259 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15314 1.48%

Bitcoin’in artışı halka açık kripto şirketlerine yaradı

sdgsf

Bitcoin’in (BTC) 42 bin dolar bandına doğru tırmanışıyla kripto fonlarına para girişi yaşanırken, halka açık kripto şirketleri bu yıl üç haneli getiriler yakalamayı başardı. Üstelik bu, Wall Street’teki karışık seanslara rağmen gerçekleşti. Kuzey Amerika borsalarında işlem gören halka açık kripto firmaları 2023 performansları ile dikkat çekti.

Kripto borsası Coinbase (COIN), Google Finance verilerine göre yıl başındaki fiyatına kıyasla yüzde 320 artış gösterdi. Hisse, günü yüzde 5,5 kazançla 141 doların biraz üzerinde kapattı.

Madenci şirketler bu yıl üç haneli değer kazandı

Bitcoin madencileri Marathon Digital (MARA) ve Riot Platforms (RIOT) 2023’te sırasıyla yüzde 337 ve yüzde 345 kazanç kaydetti. Söz konusu şirketler dünü de yüzde 8’in üzerinde artışla kapadı.

Kripto yatırım firması Galaxy Digital Holdings (GLXY) günlük yaklaşık yüzde 12’lik bir kazanç elde ederken yıllık bazda yüzde 155 arttı. Uzun dönemdir BTC alımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve piyasadaki yukarı yönlü hareketliliğe rağmen BTC yatırımı stratejisini bozmayan MicroStrategy (MSTR) hisseleri ise dünü yüzde 6,74’lük artışla kapadı.

Söz konusu sonuçlar, Wall Street endekslerinin bir hayli çalkantılı bir gün geçirmesinin ardından geldi. Microsoft gibi büyük sermayeli teknoloji hisseleri gün içinde yüzde 1,43 düşerken, Apple yüzde 0,95 değer kaybetti. Google hisseleri yüzde 2,02 ve çip üreticisi Nvidia yüzde 2,68 değer kaybetti.

Ancak yine de kriptoyla ilişkili hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine henüz yetişemedi.

Kripto hisselerindeki ralli ne anlama geliyor?

IG Australia piyasa analisti Tony Sycamore, kriptoyla ilişkili hisse senedi rallisinin “Bitcoin’in son aylardaki muhteşem kazançlarının arkasından geldiğini” vurgularken yatırımcıların kripto hisse senetlerini, ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylayana kadar kriptoda yatırım yapmanın bir yolu olarak gördüklerini söyledi.

Sycamore, Bitcoin’in “2021’den beri görülmemiş bir dizi rüzgar tarafından” desteklendiğini söyledi ve spot ETF onayları, gelecek yıl olası ABD Fed faiz indirimleri ve Nisan ayında beklenen Bitcoin yarılanması konusundaki iyimserliğin altını çizdi.

Analist, “Bitcoin fiyatı yükseldikçe heyecan artıyor ve kripto ekosistemi genelinde işlem hacimlerinin ve katılımın artmasını sağlıyor” diye konuştu.

Dijital varlık trading şirketi Zerocap’in kıdemli yatırım yöneticisi Jon de Wet, beklenen Bitcoin yarılanmasını ve potansiyel ETF onaylarını işaret ederek kripto varlık piyasası için “kazan kaynıyor” deyimini kullandı.

De Wet, “ETF kesinlikle duyarlılıkta önemli bir itici güç. Ayrıca katılımcıların nadir bulunan varlıklardaki değeri giderek daha fazla gördüğü olgunlaşan bir kripto para piyasası görüyoruz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala