bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,570.96 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,013.53 3.33%
bnb
BNB (BNB) $ 564.56 3.13%
solana
Solana (SOL) $ 139.78 7.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52065 2.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461295 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13391 6.38%

Bitcoin yeniden kritik dirence dayandı: Hedef 30 bin dolar mı?

Bitcoin'de (BTC) tedirgin bekleyiş22

Kripto para piyasalarında dalgalı seyir sürüyor. Bitcoin, ABD istihdam verilerinin ardından yaşadığı düşüşün ardından toparlandı ve yeniden 28 bin dolar direncine geldi. BTC, bugün 27 bin 950 doların üzerinde alıcı buldu. ABD’de tarım dışı istihdam eylül ayında 336 bin beklentileri ikiye katlamıştı. Verinin ardından BTC’de kayıplar derinleşmiş ve 27 bin dolar sınırına kadar gerilemişti. Kısa sürede toparlanan piyasanın en büyük kripto parası yeniden 28 bin dolar civarına yükseldi. ABD’de hisse senetleri de keskin kayıplardan hızlıca kurtuldu ve yönünü yukarı çevirdi. Nasdaq, dün kapanıştan kısa süre önce yüzde 1,75’lik artış kaydetti.

grayscale karari sonrasinda bitcoin yukselise gecti

Analistlerden Bitcoin değerlendirmesi

Analistler, 200 günlük hareketli ortalamaya bakıldığında 28 bin doların kritik bir direnç olduğunu söyledi. Merkeziyetsiz türev borsası SynFutures CEO’su Rachel Lin, “Bitcoin bu bölgeye her ulaştığında güçlü satışlara tanık oluyor. 28 bin 100 doların üzerine çıkılması olumlu işaret olur ve BTC’yi 30 bin dolara taşıyabilir” değerlendirmesinde bulundu.

IntoTheBlock Araştırma Müdürü Lucas Outumuro, Bitcoin’in son tahvil satışları sırasında geçen yıla göre farklı hareket ettiğini belirtti. Outumuro, BTC’yi 2022’de aşağıya çeken faktörlerin artık geçersiz olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan geçen yıl Fed’in faiz artış kararları, uzun vadeli tahvillerinin değerinde yükselişe yol açıyordu. Bu durum Bitcoin gibi riskli varlıklar üzerinde baskı yaratıyordu. Son dönemlerde iki varlık arasında ilişkinin tersine döndüğü ifade edildi. Outumuro, “Piyasa, küresel belirsizliğin ortasında Bitcoin’i yeniden değerlendiriyor gibi görünüyor” dedi.

Kripto hedge fonu AltTab Capital’in Yatırımcı İlişkileri Başkanı Michael Silberberg de “Bitcoin’in tahvil ve hisse senedi satışları sırasındaki son fiyat istikrarı, bağımsız bir varlık sınıfı olarak büyüyen statüsünü vurguluyor” dedi

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala