bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,245.48 1.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,930.32 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 567.15 3.24%
solana
Solana (SOL) $ 158.16 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514698 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460716 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149824 4.08%

Bitcoin Yatırımcılarının, Finansal Okuryazarlık Oranı Düşük

bitcoin yatirimcilarinin finansal okuryazarlik orani dusuk

Bilindiği üzere kripto para birimlerinin yaygınlaşması ile beraber bu alandaki araştırmalar da artış gösteriyor. Kanada Merkez Bankası tarafından yayınlanan bir araştırma makalesine göre; Bitcoin yatırımcılarının, finansal okuryazarlık oranı düşüş seviyelerde seyrediyor.

Bitcoin Yatırımcıları Düşük Finansal Okuryazarlığa Sahip Olma Eğiliminde

Kanada Merkez Bankası tarafından yayınlanan yeni bir araştırma makalesine göre, Bitcoin yatırımcıları düşük düzeyde finansal okuryazarlık gösterme eğilimindeler. Bunun yanında araştırmacılar; Bitcoin yatırımcılarının, Bitcoin teknolojisinin nasıl çalıştığı hakkında sahip olmayanlara göre daha fazla bilgiye sahip olma eğiliminde olduğunu, ancak genel finansal bilgi sorularında daha düşük puan aldıklarını buldu. 

bitcoin yatirimcilarinin finansal okuryazarlik orani dusuk 2

Bitcoin yatırımcıları, Blockchain ve kripto hakkında derin bilgiye sahip olmakla birlikte, temel finansal okuryazarlık sorularıyla mücadele ederek kendilerini daha büyük finansal risklere maruz bırakırlar.

Beklendiği gibi, Kanada Bankası da Bitcoin yatırımcılarının çoğunluğunun yüksek geliri olan erkekler olduğunu tespit etti.

Ayrıca çoğu Bitcoin yatırımcısı, kripto para birimini bir yatırım aracı olarak görüyor ve katılımcıların yalnızca küçük bir çoğunluğu kripto para birimini öncelikle bir ödeme aracı olarak kullanmayı düşünüyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala