bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,385.91 4.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.27 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 563.12 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 138.25 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523601 2.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457062 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133028 4.67%

Bitcoin için uygun zaman geldi mi?

Bitcoin ile ABD hazine tahvillerinde güçlü ayrışma2

Piyasalarda yön arayışı devam ederken, Fed üyelerinden gelen güvercin tondaki mesajlar risk iştahını artırdı. Bazı Fed üyeleri, hazine tahvillerindeki yüksek getiri nedeniyle faiz artışına gerek olmayabileceğini dile getirdi. Fed üyelerinin açıklamaları riskli piyasalara olan talebi artırdı. Son gelişmeler kripto yatırımcılarının da kafasını karıştırdı.

Ekonomi yavaşlamayı reddediyor, Fed’in kafası karışık

Fed üyelerinin mesajlarının yanı sıra ABD’den gelen verilerin pozitif sinyaller verdiği ifade edildi. Analistler, ekonominin düşüşe geçmeyi reddettiğini belirterek, bu eğilimin devam etmesi halinde kripto fiyatlarında artış yaşanabileceği tahmininde bulundu.

Son dönemlerde uzun vadeli hazine tahvillerinin getirileri yükseldi, mortgage oranıları ise artış kaydetti. Eylül ayında 336 bin kişi artan tarım dışı istihdam beklentileri ikiye katladı.

Analistler, bütün bu veriler baz alındığında ekonominin, katı para politikasına rağmen ilerleyişini devam ettiğini ifade etti. Fed, eylül ayında ek faiz artışlarının olabileceğini belirterek, faizlerin uzun süre yüksek kalacağının sinyalini vermişti.

Bank of America, hazine tahvillerinde yaşanan aşırı satışların yüksek volatiliteli patlamalara yol açabileceğini belirtti. Bankanın raporunda, tahvil fiyatları ile getirilerin ters yöne hareket ettiğine vurgu yapıldı.

Bitcoin’de dikkat edilmesi gerekenler

Finansal piyasalar için kötü haber anlamına gelen gelişmenin ekonomi için ise iyi olabileceği kaydedildi. Fed’in daha fazla faiz artırımını askıya alma kararının piyasalar için katalizör etkisi olabileceği aktarıldı. Piyasada faiz indirimi beklentisinin yükselebileceği ve riskli varlıklara olan talebin artabileceğine vurgu yapıldı.

Analistler, 2024 yılında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanmasına da dikkat çekti. Nisan ya da mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen halving’in kripto için pozitif bir olay olduğu ifade edildi. Bu dönemde piyasanın gidişatında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ETF’lere yönelik kararı ile küresel arenadaki düzenleme çalışmaları da etkili olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala