bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,219.67 2.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.74 3.66%
bnb
BNB (BNB) $ 584.24 2.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.34 7.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520174 3.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439945 2.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147446 7.00%

Bitcoin Hakimiyeti, Son Ayların En Yüksek Seviyesinde

bitcoin hakimiyeti son aylarin en yuksek seviyesinde

Kripto para birimlerinde yaşanan düşüş, Bitcoin gücünü durduramıyor. Bitcoin hakimiyeti, Ethereum düşük performansı sonrasında Ekim 2021’den beri en yüksek seviyeye çıkmış durumda.

Bitcoin Hakimiyeti Yüzde 47 Seviyesini Geride Bıraktı

Bitcoin (BTC), lider kripto para birimi unvanının hakkını veriyor. Ethereum (ETH) ve diğer kripto para birimlerinin Bitcoin’in değer kaybıyla düşüşe geçmesiyle birlikte yatırımcılar, Bitcoin’e yönelmeye başladı. Kripto para piyasasında, Bitcoin hakimiyeti Ekim 2021 seviyelerine yeniden ulaşarak yüzde 47’yi geride bıraktı.

Kripto para analiz şirketi olan True Insights’ın kurucusu Jerson Blokland, yaptığı paylaşımında, Bitcoin’in kripto para piyasasında yaşanan son olaylar sonrasında yeniden benimsenmeye başlandığını belirtti. Bitcoin’in esnekliği nedeniyle son dönemde altcoinlerin benimsenmesi artmış ve Bitcoin’in hakimiyeti düşmüştü. Terra Blockchain ekosisteminin çöküşü ve Solana’da yaşanan sorunlar, altcoinlere yatırım yapan yatırımcıların canını sıkarken, yatırımcılar yeniden Bitcoin’e yöneldi. Blockland’ın açıkladığı verilere göre Terra’nın çöküşü ile birlikte Bitcoin’in hakimiyeti yüzde 12 oranında arttı.

bitcoin hakimiyeti son aylarin en yuksek seviyesinde 2
Kaynak: Tradingview.com

2021 yılının başlarında yüzde 71 benimsemeye ulaşan Bitcoin, şubat ayında Ethereum ve Dogecoin’in yükselmesiyle birlikte hakimiyetini önemli oranda kaybetmişti. Bitcoin daha sonrasında Terra (LUNA) ve Solana (SOL) yükselişiyle de Pazar hakimiyetinde kayıplar yaşamıştı. Tüm zamanlarda en düşük seviye olarak yüzde 35.41 benimsemesi bulunan Bitcoin, hakimiyetini yeniden kurmaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala