bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,343.78 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.81 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 577.28 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.20 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520137 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483607 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152817 1.37%

Bitcoin fiyatı baraja takıldı, nedeni belli oldu

Pile of Bitcoin Cryptocurrencies

Bitcoin (BTC) son 16 günde 44 bin dolar barajını birkaç kez test ederek seviyeyi kritik hale getirdi ardından 41 bin dolara geri çekilme görüldü. Dalgalanmaların ardında ETF başvuruları dikkat çekti.

Analistlere göre bu hareketler, başvuru sahiplerinin düzenleyiciler tarafından talep edilen nakit itfa modeline uymak için hamlelerinde değişiklik yaparak onay alma şansını artırmasıyla geldi.

BlackRock, diğerlerinin yanı sıra, S-1 kayıt bildirimlerini ‘ayni’ olarak bilinen parasal olmayan ödemeleri hariç tutacak şekilde güncelledi. Buna göre ETF hisselerinin oluşturulması ve geri alınması, katılımcıların Bitcoin (BTC) ile ödeme yapmasına veya tazminat almasına izin vermek yerine nakit olarak gerçekleşecek, ancak fonun kendisi gerçek kripto para birimini tutabilecek.

Spot Bitcoin ETF onayı fiyatı nasıl etkileyecek?

Bazı yatırımcılar, spot Bitcoin ETF onayının fiyat çöküşünü tetikleyip tetiklemeyeceğini sorgularken son dönemde gündemden düşmeyen gelişmenin spekülatif olup olmadığı da değerlendirildi.

Bitcoin’in yükselişinde ETF’in resmi lansmanlarındansa sadece haberlerinin etkili olarak kazancın gerçek düzenleyici onaydan önce gerçekleşmesine neden olduğu tartışıldı.

X kullanıcısı BritishHodl, Bitcoin fiyatının “ani bir yükseliş, ardından onayda ağır bir düşüş göreceğini” iddia etti. Ancak trader, “fiyatın gerçek değerlendirmesinin ETF onayından 3 ay sonra yapılması gerektiğini” ekleyerek uzun vadede yükselişe yönelik bir görünüm getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala