bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,936.93 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.29 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.75 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478765 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153793 0.46%

Coinbase analistlerinden ihtiyatlı spot Bitcoin ETF yorumu

btc etf

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına onay vermesi beklenirken Coinbase’de çalışan iki analist, katıldıkları podcast yayınında potansiyel riskleri değerlendirdi.

Geçtiğimiz gün bir Spotify podcastinde söz alan Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong ve satış yöneticisi Greg Sutton spot Bitcoin ETF ticareti başladığı takdirde ortaya çıkabilecek iki olumsuz senaryo üzerinde durdu.

Coinbase yetkilileri, fonların talebi karşılamak adına devasa miktarda BTC’yi elde tutmaları gerektiğinden dolayı kurumlar adına bazı sorunlar oluşabileceğini düşünüyor:

“Kripto fonlarının regüle edilmiş kurumlardan Bitcoin satın alması gerekecek. Fonların talep ettiği miktar tedarik edilemeyecek kadar büyük ise ne olacak?

David Dung, ilk dönemde talebin astronomik miktarlara ulaşmayacağını öngörse de bu durumun gelecek için olumsuz bir senaryo olduğunun altını çizdi.

Vade farkı ticareti cazibesini yitirebilir

Duong’un ardından söz alan Coinbase satış yöneticisi Greg Sutton, ikinci risk olarak ise arbitraj ticaretine parantez açtı. Sutton, kurumsal yatırımcıların spot ETF’ler aracılığıyla Bitcoin talep etmesiyle birlikte spot ile vadeli kaynaklar arasından elde edilebilecek ticari kârların büyük oranda zayıflayacağını belirtti.

Önde gelen bir çok kripto uzmanı, SEC’in spot ETF’lere 10 Ocak 2024 tarihine kadar onay vermesini bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala