bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,291.23 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,182.77 2.91%
bnb
BNB (BNB) $ 593.56 1.77%
solana
Solana (SOL) $ 148.79 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534753 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463106 1.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16394 1.92%

Bitcoin (BTC) 2023’te çoğu yatırım aracını solladı

Bitcoin teknik analizi 2

Kripto para araştırmacısı Kaiko Research’ün raporuna göre Bitcoin (BTC) geleneksel yatırım araçlarının büyük kısmını kârlılığıyla geride bıraktı. Araştırmacılar, lider kripto paranın yılbaşından günümüzde yüzde 160’tan fazla yüksekelerek sektör bağlantılı şirketler ve altın, petrol gibi emtialardan daha fazla kazandırdığını tespit etti. 

Kaiko Research, yıllık performansları karşılaştırdığı grafikte ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia, Bitcoin’e yatırım yapan Microstraregy, kripto borsası Coinbase, Nasdaq 100 endeksi ve çeşitli yatırım araçlarını BTC ile kıyasladı. 

kaiko bitcoin

Ele alınan yatırım araçları arasında yüzde 241 performansıyla Nvidia birinci olurken BTC ikinci sırayı aldı. Araştırmaya göre brent petrol ve tahvil bu yıl yatırımcısını zarara uğrattı. 

Kaiko Research, kripto paraların fiyat hareketini yıl içerisinde üç farklı aşamada değerlendirdi. Bitcoin’in 2023 başındaki yükselişinin ardından Mart ve Ekim ayları arasında yatay kaldığını vurgulayan uzmanlar, BlackRock gibi dev şirketlerin SEC’e spot ETF başvurusunu yapmasıyla BTC fiyatının 40 bin doları aştığını belirtti. 

“Yıl ortasındaki sıkıcı seyre rağmen Bitcoin, yapay zekanın gündem olmasıyla dört ayda iki kat değerlenen Nvidia’nın ardından ikinci sırayı aldı.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde spot Bitcoin ETF başvurularına onay vermesiyle kripto paralara ilginin artması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala