bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,815.90 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.36 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 577.84 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 171.87 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521462 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482974 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152441 0.67%

ETF onay beklentisi BTC fiyat tahminlerini körükledi

ETF 23

Kripto sektörü 2024’te Bitcoin yarılanması (halving) ve beraberinde piyasa döngüsüne hazırlanıyor. Üstelik bu kez yeni yılın hemen başlangıcında Bitcoin (BTC) fiyatında etkili olması beklenen BTC’nin spot borsa yatırım fonu (ETF) onayı kapıda. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ETF onayı vermesi için beklenen tarih 10 Ocak 2024. Dolayısıyla kripto piyasası yeni yıldan oldukça umutlu.

2024 yılına ilişkin konulan iddialı hedeflerden biri Bitcoin protokolünde uygulanan proof-of-work algoritmasına öncülük eden yazılımcı Adam Back’ten geldi. Ünlü yazılımcı 2024’te daha önceki Bitcoin ATH’lerinin aşılacağını müjdeledi.

Blokzincir teknoloji şirketi Blockstream CEO’su Back’e göre, önceki piyasa döngülerinin ve halvinglerin ortalamaları, yaygın Bitcoin projeksiyonlarının gerisinde kalıyor.

Back Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, BTC’nin fiyatının düşmesinde geleneksel finans piyasalarında da görülen çok sayıda olayın rol oynadığının altını çizdi:

“Son birkaç yıl neredeyse İncil’deki veba ve savaşlar gibi geçti. COVID-19, aşırı parasal gevşeme ve enerji fiyatlarını etkileyen savaşlarla… Enflasyon insanları korkuttu, şirketler iflas etti. Bu durum piyasaları ve portföy yönetimini derinden etkiledi. Yatırım yöneticileri son birkaç yıldır risk ve kayıpları yönetmek zorunda kaldı. Bu da daha likit varlıkların satışını gerektirdi. Bitcoin süper bir likitti. Bu eskiden altın için de geçerliydi ve bence son birkaç yılda Bitcoin için de bu bir faktör oldu.”

2023 sona ererken, yazılımcının da dikkat çektiği makro olayların birçoğu sona erdi ve sektöre özgü başarısızlıkların önemli bir bölümü geride kaldı. Bu durum, Kasım 2023’ten itibaren Bitcoin’in son dönemdeki fiyat artışına da yansıdı.

Blockstream CEO’su, daha önceki bir yorumunda da Bitcoin’in bir sonraki piyasa döngüsünden önce 100 bin dolara ulaşacağını söylemişti. Back, vurguladığı bu makro faktörler olmasaydı BTC’nin bu hedefe çoktan ulaşmış olacağını söyleyerek teorisini savunmaya devam etti.

Back’e göre, Bitcoin fiyatının Aralık 2023’te birden fazla kez 44 bin dolara gelmesi, bu tahmininin o kadar da uzak olmayabileceğini gösterdi.

ETF’ye 2024’te kesin gözüyle bakılıyor

Diğer önde gelen yatırımcılar ve piyasa analistleri Bitcoin ETF’lerinin potansiyel onayının büyük etki yarattığını ve yaratmaya devam edeceğini söyledi.

ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu başvuruları 2024 yılında onaylayabileceğini öngördüklerini söyledi.

Bununla birlikte, Galaxy Digital’in kurucusu Michael Novogratz da bu ürünlere kitlesel kurumsal yatırımlar olabileceğini belirtti.

Geleneksel piyasaların Bitcoin (BTC) gibi varlıklara doğrudan yatırım yapmasına izin verilmemesi de önemli bir faktör olarak gösteriliyor. Özellikle ABD’de spot Bitcoin ETF’inin yatırım fonları aracılığıyla Bitcoin’e erişim sağlayabilecek pek çok fon türüne erişim sağlaması bekleniyor. Bu nedenle,Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla sektöre büyük miktarda sermaye gireceği öngörülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala