bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,343.78 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.81 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 577.28 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.20 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520137 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483607 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152817 1.37%

BIS: Merkez Bankaları, CBDC risklerine hazır değil

BIS

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), CBDC’lerin piyasaya sürülmesinin merkez bankalarının iş modelleri üzerinde büyük bir risklere sebep olabileceğini söyledi.

BIS’in bir danışma grubunun hazırladığı raporda, merkez bankalarının CBDC risklerini azaltmak için gerekli olan uzmanlığa ve becerilere sahip olmadığına dikkat çekildi.

Dünyanın dört bir yanında birçok merkez bankası, CBDC’ler üzerinde aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Raporda, merkez bankalarının hala hazır olmadığı vurgusu dikkat çekiyor.

BIS Risk Yönetimi Danışma Grubu, merkez bankalarının ekiplerinin konuyla ilgili yetkin olmamasının temel risklerden biri olduğu ifade edildi.

Danışma grubunda ABD, Meksika, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Meksika merkez bankalarının temsilcileri yer alıyor.

“CBDC’lerin güvenilir bir ödeme aracı olabilmesi için, merkez bankaları tarafından kesintilerin, risklerin ve potansiyel aksaklıkların ele alınmasının yanı sıra bütünlüğün ve gizliliğin de sağlanması gerekiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala