bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,644.05 3.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.11 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 589.06 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 146.91 3.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533081 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46894 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161571 15.58%

BIS cephesinden gelişmekte olan ülkelere kripto uyarısı

bis cephesinden gelismekte olan ulkelere kripto uyarisi

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) en son raporu, kripto piyasalarındaki dalgalanmaların gelişmekte olan ekonomiler için potansiyel bir risk taşıdığına dikkat çekiyor. Gelişen piyasaların kripto varlıkları yeterince izleyip değerlendirebilme yeteneği konusundaki endişeler ön plana çıkıyor.

Gelişmekte Olan Ekonomilere Kripto Uyarısı: Finansal İstikrarı Tehdit Edebilir

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın son raporunda, kripto varlıkların potansiyel tehlikeleri konusunda gelişmekte olan ülkelere yönelik endişeler dile getirildi.

Yeni bir analize göre, kripto piyasasındaki dalgalanmaların gelişen ekonomilere yönelik finansal istikrar tehditleri oluşturabileceği belirtildi.

Rapor, gelişmekte olan ekonomilere sahip ülkelerin, kripto piyasasındaki dinamikleri yeterince takip edip değerlendirebilme yetenekleri hakkında kaygılar taşıdığına işaret etti. Likidite, kredi, işlem, bankacılık sektöründen uzaklaşma ve sermaye hareketleri gibi risk faktörleri ele alındı.

Son olarak raporda, “Kripto varlık değerlerindeki ani değişiklikler, bu varlıklara sahip bireyler veya kurumlar için potansiyel kayıplara yol açabilir.” şeklinde bir vurgu yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala