bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,951.94 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.60 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 578.82 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 172.36 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522656 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482952 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153165 1.98%

BIS Başkanı, Merkez Bankalarına ve CBDC’lere Değindi

bis baskani merkez bankalarina ve cbdclere degindifvsfdb

Bank of International Settlements (BIS) başkanı Agustin Carstens, kripto para sektöründeki karışıklığa ve merkez bankasına değindi. Finans kuruluşunun başkanı Carstens, Singapur Para Otoritesi‘nde bir konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşmada, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC), mevcut para biçimlerini teknolojik olarak değiştirebileceğine değindi. Agustin Carstens, merkez bankalarının tüketicileri korumak için altyapılarını sürekli olarak geliştirmesi gerektiğini de ifade etti.

BIS Başkanı Agustin Carstens’dan Merkez Bankalarına Çağrı

Bank of International Settlements başkanı Agustin Carstens, merkez bankalarının tüketicileri korumak için yenilikçi altyapılar geliştirmesi gerektiğini söylüyor.

bis baskani merkez bankalarina ve cbdclere degindidsvfd

Carstens, Singapur Para Otoritesi’nde yaptığı bir konuşmada şu ifadelere yer verdi:

CBDC’ler, mevcut para biçimlerini teknolojik olarak üstün bir şekilde çoğaltır. İsviçre merkezli mali düzenleyiciler için küresel kurum, ticari banka parasının rolünü çoğaltması amaçlanan tokenize edilmiş mevduatları aktif olarak deniyor. Bu talepleri karşılayan bir altyapının geliştirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak merkez bankalarının görevidir: Merkez bankaları yenilik yapmazsa diğerleri devreye girer.

Bununla birlikte, stablecoin’ler söz konusu olduğunda, BIS’in lideri, geçen yılki olayların bir para biçimi olarak güvenilirlikleri konusunda ciddi şüpheler uyandırdığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala