bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

Binance.US, Terra Satışları Nedeniyle Toplu Dava Edildi

Binance.US Terra Satişlari Nedeniyle Toplu Dava Edildi

Kripto para sektörü üzerinden oldukça büyük bir etki bırakan Terra çöküşü beraberinde yeni sorunlar yaratmaya devam ediyor. Son olarak kripto para borsası Binance’in ABD kolu Binance.US‘e LUNA ve UST satışları nedeniyle toplu dava açıldı. Davacılar yaşanan zararın büyük bir bölümünün suçlusunun yanlış pazarlama olduğu görüşünde.

Binance.US, Terra Satışları Nedeniyle Toplu Dava Edildi

Binance.US’e Terra Satışları Nedeniyle Toplu Dava

Kripto borsası Binance’nin ABD kolu Binance.US Pazartesi günü Kuzey Kaliforniya’da açılan bir toplu davada, Terra Blockchain ekosistemini çevreleyen yatırımcıları yanıltmakla suçlandı.

ABD merkezli hukuk firması Roche Freedman LLP tarafından açılan dava, Binance.US’nin Terra’nın dolar bazlı UST’sini gerçekte olduğundan daha istikrarlı olarak pazarladığını iddia ediyor. Davaya göre, UST ve token classic (LUNC) Mayıs ayında sıfıra düştüğünde, şüphelenmeyen binlerce perakende yatırımcı tamamen hazırlıksız yakalandı. Davaya göre bu yanıltıcı reklamlar kayıplardan sorumlu olmalı.

Bununa birlikte dava, Binance.US’in bir komisyoncu anlaşması veya borsa olarak kayıtlı olmadığını ve UST’de kayıt dışı bir menkul kıymetin listelenmesinden sonra menkul kıymetler yasasını ihlal edebileceğini de iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala