bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,035.89 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,051.48 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 583.91 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 151.42 2.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534285 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447751 2.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153332 3.27%

Binance bazı işlem çiftlerinde stabilcoin desteğini kaldıracak

binance

Binance, XRP ve BNB çiftlerinden başlayarak BUSD stabilcoin desteğini aşamalı olarak kaldıracak.

Önde gelen kripto para borsası Binance, 23 Kasım’da XRP/BUSD ve BNB/BUSD marjin alım satım çiftlerinden başlayarak BUSD stablecoin’i içeren belirli alım satım çiftlerini kaldırmaya hazırlandığı açıkladı. Bu karar, Paxos’un bu yılın başlarında yeni token basımını durdurmasının ardından Binance’in BUSD stablecoin’e verdiği desteği kademeli olarak sonlandırmaya yönelik daha geniş bir hamlesinin parçası olarak yorumlandı.

Halihazırda Binance’in marjin platformunda etkilenen çiftlerle işlem yapan kullanıcıların pozisyonlarını proaktif olarak yönetmeleri tavsiye edildi. Borsa, listeden çıkarma işlemi yürürlüğe girdiğinde bekleyen işlemleri otomatik olarak kapatacak ve bekleyen emirleri iptal edecek. Yatırımcılar, otomatik uzlaşmadan kaçınmak için pozisyonlarını kapatma ya da listeden çıkarma tarihinden önce transfer etme seçeneğine sahip olacaklar.

Günlük işlem hacminin önemli bir kısmını oluşturan XRP/USDT gibi Binance üzerindeki diğer XRP işlem çiftleri bu değişiklikten etkilenmeyecek. USDT çifti aktif kalmaya ve alım satımları kesintisiz şekilde kolaylaştırmaya devam edecek.

Binance, yaklaşan değişikliklerin duyurulması konusunda şeffaf davranarak BUSD tokenlarına sahip kullanıcıların varlıklarını önümüzdeki yılın Şubat ayından önce alternatif kripto paralara dönüştürmeyi düşünmeleri gerektiğini vurguladı. Bu ön bildirim, kullanıcıların varlıklarıyla ilgili bilinçli kararlar alması ve yatırım stratejilerini buna göre ayarlaması için yeterli zaman sağlamış oldu.

BUSD’nin aşamalı olarak durdurulması, kripto piyasası ortamı geliştikçe Binance için stratejik bir değişim anlamına geldi. Sektördeki en büyük platformlardan biri olan Binance’in stabilcoin tekliflerinde yaptığı ayarlamalar yatırımcılar tarafından yakından izlendiği için daha geniş piyasa dinamiklerini etkileyebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala