bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,789.56 4.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.59 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 578.99 2.95%
solana
Solana (SOL) $ 141.60 2.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527213 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464871 1.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139943 5.34%

Binance, ABD Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

binance abd sorusturmasiyla karsi karsiya

Kripto para borsası Binance’e yönelik incelemeler artmaya devam ediyor. Son olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’nın olası yaptırım ihlallerine dair ABD soruşturmasıyla karşı karşıya.

Binance, İhlalleri Uygulamadığı Gerekçesiyle ABD Tarafından Soruşturulabilir

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin aktardıklarına göre Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, kripto para borsası Binance’in, şirketinin Rusların ABD yaptırımlarını delmek ve dünyanın en büyük kripto para borsası aracılığıyla para taşımak adına yasadışı olarak kullanılıp kullanılmadığını araştırmaya başladı.

binance abd sorusturmasiyla karsi karsiya 2

Adalet Bakanlığı’nın ulusal güvenlik birimi tarafından yürütülen soruşturmada Binance ya da şirket yetkililerinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yaptırımlarını ihlal edip etmediğini soruşturuyor. Kaynaklardan birisi, daha önce rapor edilmemiş olan soruşturmanın, ceza bölümü tarafından yürütülen mevcut bir soruşturma ile paralel bir yolda ilerlediğini ifade etti. Bu gelişme, sektör bir dizi çarpıcı iflas ve yüksek profilli olaylarla sarsılırken, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e yeni bir inceleme katmanı getiriyor.

Aktarılan bilgilere göre Binance, borsanın güçlü uyum kontrolleri uygulamaya konulmadan önce İran’a yönelik yaptırımlardan kaçınmak adına kullandığına dair önceki şikayetleri çözmek adına Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala