bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,698.80 2.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,942.63 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 588.94 0.67%
solana
Solana (SOL) $ 146.88 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504746 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434907 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148639 5.89%

Bank of America: Bitcoin Enflasyondan Korunma Aracı Olamayacak

bank of america bitcoin enflasyondan korunma araci olamayacak

ABD’deki en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Bank of America, en son araştırma makalesinde Bitcoin‘in (BTC) enflasyon ile olan ilişkisinden bahsetti. Bank of America, yayımladığı makalesinde Bitcoin’in enflasyondan korunma işlevi göremeyeceğini gösterdi.

Bank of America’dan Bitcoin Açıklaması

Uzun süredir Bitcoin’in enflasyondan korunma aracı olup olmadığı gündeme geliyor. Bilindiği üzere Bitcoin, kripto topluluğu tarafından bir “enflasyondan korunma aracı” olarak görülse de, varlık ABD hisse senetleriyle birlikte işlem görmeye devam ediyor. Özellikle Bitcoin ile Nasdaq 100 borsa endeksi arasındaki korelasyon, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

bank of america bitcoin enflasyondan korunma araci olamayacak 2

Hatırlatmak gerekirse Bitcoin’in son fiyat hareketi, makroekonomik koşullar tarafından yönlendirildi. Fed, geçtiğimiz Çarşamba günü gösterge faiz oranını 50 baz puan artırmaya karar vererek yükseliş tutumunu sürdürdü.

Daha önce Bank of America bir araştırma raporunda da Bitcoin’in (BTC) enflasyon ile ilişkisine değinmişti. anka, Bitcoin ile genellikle enflasyondan korunma veya değer saklama aracı olarak görülen altın arasındaki korelasyonun, geçen yıl Haziran ayından bu yana sıfıra yakın kaldığını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala