bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,083.97 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.54 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 579.64 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 174.42 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516527 1.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476421 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15252 1.81%

BAE’de Banka Hesaplarıyla Kripto Ticareti Yapılabilecek

baede banka hesaplariyla kripto ticareti yapilabilecek

Ülkeler kripto para birimlerini hızla benimsiyor. Birçok ülke kripto paralarla ilgili çalışmalar yürütmeye ve sürdürmeye başladı. Bu kez Birleşik Arap Emirlikleri‘nden (BAE) kripto ticaretiyle ilgili bir hamle geldi.

Kraken ve BAE’nin Ulusal Bankası Ortak Oldu

BAE‘nin Ulusal Bankası Rakbank ve kripto para borsası Kraken MENA ile yeni bir ortaklık kurdu. Yapılan anlaşamaya göre Rakbank, kullanıcıların dijital varlık ticareti yapmasına olanak sağlayacak.

baede banka hesaplariyla kripto ticareti yapilabilecek

Birleşik Arap Emirlikleri sakinleri artık Rakbank’taki yerel banka hesaplarını kullanarak AED ile kripto varlık ticareti yapabilecek.

Rakbank yaptığı açıklamada, şu anda BAE’deki kripto yatırımcılarının alım satımlarını finanse etmek için böyle bir adım izlediğini belirterek, yüksek dövize maruz kalmamaları için uzun vadeli deneyim sağladığını aktardı.

Banka, BAE sakinlerinin hesaplarını ülkenin yetki alanı içinde daha hızlı finanse etmelerini sağlayacağını söyledi.

Rakbank CEO’su Raheel Ahmed konuyla ilgili şöyle konuştu:

Kraken’in BAE’li yatırımcıları, BAE Merkez Bankası tarafından düzenlenen bankacılık kanallarıyla AED ve kripto arasında dönüştürme yeteneğiyle sanal varlıklarla şeffaf ve verimli bir şekilde işlem yapabilecekler. BAE’nin sanal varlıklar için küresel bir merkez olma vizyonunu destekliyoruz. Bu teklifin BAE sakinleri için daha basit, daha hızlı ve daha ucuz bir çözüm sağlayacağına inanıyoruz.

Böylece ABD merkezli Kraken, BAE düzenleyicisi Abu Dhabi Global Market tarafından lisans alan ilk küresel kripto para borsası oldu.

Ayrıca CoinDesk‘e göre, Singapur merkezli kripto fon yöneticisi Fintonia Group, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) geçici sanal varlık lisansı aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala